Mergi la conţinutul principal

De Ziua Eroilor, procesiuni la troițele eroilor din Brăila, Însurăței, Ianca și Făurei

* ierarhul Dunării de Jos a oficiat, joi, după ora 17.00, slujba de pomenire la Cimitirul Eroilor de la „Sf. Constantin” * concomitent, au fost organizate procesiuni la monumentele eroilor în toate orașele Eparhiei Dunării de Jos și au fost oficiate slujbe de pomenire * tot joi, a fost hramul Bisericii Bulgărești de pe B-dul Al. I. Cuza  

 

 

 

 

Procesiuni și slujbe de pomenire de Ziua Eroilor, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care s-a aflat joi, la Brăila. Tot joi, Biserica Bulgărească de pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și-a sărbătorit hramul.

„La Praznicul Înălţării Domnului, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie, au fost pomeniţi Eroii neamului românesc şi au fost organizate manifestări liturgice şi culturale pentru cei care s-au jertfit „pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român“. De asemenea, slujbe de pomenire au fost oficiate şi la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului”, a precizat, în cadrul unui comunicat, părintele Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos. Mai mult, în săptămâna premergătoare acestei mari sărbători creștine, profesorii de religie din şcolile şi liceele Eparhiei au susţinut o oră de curs cu tema „Înălţarea Domnului - Ziua Eroilor“ în care au fost prezentate elevilor dimensiunea spirituală şi semnificaţia cinstirii eroilor patriei.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, în ziua marelui praznic al Înălţării Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în cadrul căreia a fost hirotonit întru diacon tânărul Valentin Postea. După Sfânta Liturghie şi Parastasul oficiat pentru eroii neamului românesc, la ora 13:00, ierarhul, împreună cu slujitorii sfintelor altare, credincioşi, tineri seminarişti şi elevi cu steguleţe tricolore în mâini, au mers în procesiune de la intrarea în Cimitirul „Eternitatea“ și până la Monumentul închinat Eroilor Neamului. După intonarea Imnului de Stat al României, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit cuvenita slujbă de pomenire, în cadrul căreia a citit numele eroilor români şi a evocat semnificaţia Zilei Eroilor. La final, a avut loc depunerea de jerbe şi coroane de flori şi au fost trase trei salve de foc, iar elevii  şi preoţii au intonat Imnul Eroilor.

La Brăila, procesiunea dedicată eroilor patriei a început la ora 17:00, punctul de plecare constituindu-l intrarea în Cimitirul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“. Procesiunea s-a încheiat la mormintele ostaşilor români căzuţi în cele două Războaie Mondiale, unde a avut loc slujba de pomenire, în prezența preoților, credincioșilor și a elevilor din municpiul Brăila.

„La ambele manifestări închinate eroilor neamului a participat ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a însoţit credincioșii, a oficiat slujba de pomenire împreună cu slujitorii de la parohiile din cele două oraşe şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de folos duhovnicesc. Şi în celelalte oraşe ale Eparhiei - Tecuci, Însurăţei, Ianca şi Făurei - au fost organizate procesiuni închinate eroilor neamului românesc”, a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro