Mergi la conţinutul principal

De Ziua Copilului, părinţii primesc cadou o zi liberă

1 Iunie va fi sărbătoare legală în care nu se lucrează

 

Dacă până acum de 1 Iunie copiii erau cei mai bucuroşi, de anul viitor şi părinţii vor putea sărbători alături de ei. Asta pentru că 1 Iunie devine zi liberă legală, în care angajaţii nu lucrează.

Potrivit Mediafax, Senatul a aprobat proiectul de lege prin care prevede ca 1 Iunie să fie zi liberă, pentru a-i încuraja astfel pe părinţi să petreacă mai mult timp liber alături de copiii lor.

“Trăim într-o societate dominată de valori materiale. Lucrurile care ne presează sunt adesea prioritare şi împingem involuntar spre finalul listei timpul pe care îl petrecem cu copiii. A acorda timp copiilor se transformă, de cele mai multe ori, într-un alt lucru adăugat pe lista cu lucruri de făcut. Petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanţe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puţin din programul nostru. Pentru copii este important ca părinţii să fie lângă ei în momentele pe care vor să le împărtăşească”, se precizează în expunerea de motive a propunerii legislative.

Iniţiatorii actului normativ subliniază că, potrivit specialiştilor, copiii care nu petrec destul timp cu părinţii lor pot prezenta unele tulburări de comportament. Mai exact, se face referire la neadaptarea familială/socială şi la dezvoltarea de relaţii proaste cu cei din jur.

“Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape din jumătate din copii au răspuns că petrec în medie o oră pe zi dintr-o săptămână împreună cu părinţii. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii şi părinţii comunică foarte puţin şi interacţionează la nivel superficial. Lipsa de timp şi comunicare este o realitate pe care o simt şi o conştientizează cei mai mulţi dintre părinţi”, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 139 din Legea nr. 53/2003 din Codul Muncii a trecut marţi de votul Senatului şi se aşteaptă acum votul Camerei Deputaţilor care este for decizional.

În prezent, conform legii, sunt 12 zile libere: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai - Ziua Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august - Adormirea Maicii Domnului , 30 noiembrie şi 1 decembrie, 25 şi 26 decembrie - prima şi a doua zi de Crăciun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro