Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"De vina pentru saracia brailenilor e chiar Mihai Danut si altii la fel, care nu dau bani la buget"

Democratii braileni contraataca. Acestia au tinut sa aduca in atentia opiniei publice brailene "mitocaniile" - asa cum s-a exprimat deputatul Horia Vasioiu - de care se face vinovat Mihai Danut, cel care, in cadrul unei conferinte de presa a lansat o ofensiva dura la adresa membrilor PD in general si a familiei Vasioiu in particular. Astfel, ieri, Horia Vasioiu a tinut sa precizeze ca, din puctul sau de vedere, Mihai Danut nu ar trebui sa acuze pe nimeni de ilegalitati si lipsa de moralitate in contextul in care are datorii exorbitante la bugetul statului: "Dupa ce ca a citit un material scris de altcineva, mai e si total in afara legii. A zis ca am facut noi presiuni la Garda Financiara sa vina controale peste el. Nu este adevarat. Daca a primit controale e din cauza evaziunii de care se face el vinovat. Datoriile de miliarde pe care le are si nu i se intimpla nimic deoarece la conducerea Finantelor Publice Braila e cumatrul sau. Nu da nici un ban la bugetul statului si sta bine mersi. In conditiile astea el face afirmatii populiste la electoratul brailean. Dar de vina pentru saracia brailenilor e chiar el si altii la fel, care nu dau bani la buget". Totodata, deputatul brailean a mai adaugat ca, nici afirmatiile lui Mihai Danut referitoare la faptul ca democratul Aurel Banuta a ajuns in fruntea Agentiei pentru Protectia Mediului Braila, doar datorita apartenentei politice sint nefondate: "Aurel Banuta a dat concurs pe post la Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici si a cistigat pe merit". Vasioiu a mai adaugat ca lipsa de puncte comune a organizatiei brailene a PRM cu legislatia in vigoare e demonstrata si de afirmatia vicepresedintelui CJ, Niculina Moisescu, care s-a intrebat daca nu cumva si directorul "Electrica", democratul Ionascu Negru, nu s-ar afla in incompatibilitate el ocupind si functia de consilier in cadrul CJ: "Daca ar fi existat o incompatibilitate Ionascu Negru ar fi renuntat la postul de consilier judetean".

Unii merg de la premiza ca daca ai bani, poti orice

La rindul sau, democrata Mihaela Picu, atacata si ea de catre Mihai Danut, a tinut sa precizeze ca nu are nici obiceiul de a "chicoti lesinat", nu este nici "obedienta" si nici "frustrata", asa cum a sustinut liderul organizatiei municipale a PRM: "Cind am venit la PD eram deja profesor universitar. Urmatorul grad e academician si nici un partid nu poate sa imi dicteze sau sa influenteze un asemenea pas in cariera mea. Si vreau sa mai precizez ca m-am abtinut la voturile privind “CET”, acolo unde sotul meu e in Consiliul de Administratie".
In ceea ce o priveste, viceprimarul Daniela Vasioiu, a declarat ca afirmatiile lui Mihai Danut privind faptul ca familia Vasioiu traieste din "mila publica" adica din functii platite din banii contribuabililor, sint total deplasate: "Administratia publica si Parlamentul Romaniei nu sint hobby-uri, ci meserii. Dar unii merg de la premiza ca daca ai bani, poti orice. La asta se rezuma politica din Braila. Eu am ales sa fac administratie, desi am pregatirea necesara. Sint economist si am si master in management, facut pe bune. Puteam sa fiu si director la Directia de Finante daca vroiam. Dar am ales sa fac administratie, ca sa fac ceva pentru cetateni. Am si renuntat la activitatea economica pe care o aveam, ca sa nu fie discutii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii