» Inspectorul școlar general Cătălin Canciu are multă treabă în calitatea sa de consilier municipal, motiv pentru care și-a propus ca în fiecare săptămnă să ridice mingea la fileu adversarilor din Consiliul Local. Dacă săptămâna trecută a avut o problemă cu “Valurile Dunării”, acum, după ce și-a dat seama că el este șef peste învățământul brăilean și trebuie să purice sistemul de sus până jos, a descoperit că elevii din orașul nostru nu mai au așa multe abonamente gratuite la Braicar. Din primul serviciu, Canciu a încercat un AS în terenul lui Dragomir, acuzând administrația că misterul acestor abonamente este făcătură legată cu multe noduri. În urma schimbului de mingi, Canciu a aflat că suntem în pandemie de un an de zile și școlile au cam fost închise, așa că este normal ca solicitările elevilor să fie mai puține. Învins într-un singur set, acesta s-a retras la vestiare susținând că totuși între 12.000 de solicitări ale elevilor în ianuarie 2020 și 2.000 în aceeași lună a lui 2021, ar fi o diferență foarte mică.
» PNL Brăila și-a întărit recent rândurile, achiziționând-o din pepiniera Spitalului Județean pe Alina Neacșu – medic oftalmolog, care era liberă de contract politic, pe post de mijlocaș dreapta, alături de Cristian Pricop, mijlocaș înaintaș. Vârf de atac va fi în continuare Alexandru Popa, cu Cătălin Boboc antrenor – jucător. ”Chiar dacă avem o luminiță la un capăt de tunel, lucrurile nu sunt încheiate”, a declarat Pricop în conferința de presă. Fiind oftalmoloagă, Alina Neacșu speră că “ideile și experiența vor avea un ecou” pe holurile organizației locale și, în urma unui control riguros, va stabili dioptriile membrilor de partid, în așa fel încât toți să poată vedea clar ca lacrima luminița purtată la nivel central.
» Prefectul Ciocan a realizat că e bine să fii la curent cu toate informațiile despre instituții, organizații etc din Brăila, cine mai este șef peste, cine este femeia de serviciu sau cine este șoferul. E important să știi tot despre județul tău, că nu se știe niciodată când îți trebuie. Bine intenționat, prefectul a înaintat o solicitare scrisă către președintele Colegiului Medicilor din Brăila, mai exact regretatului medic chirurg dr. Florin Ioan, decedat în urmă cu 10 ani. Dacă n-am fi niște oameni cu capacitate de înțelegere am zice că prefectul se ține de spiritism. Că să-și spele rușinea, Nicușor Ciocan susține că a fost indus în eroare chiar de site-ul Colegiului Medicilor unde dr Ioan încă mai figura ca fiind președinte. Iată de ce nu e bine să iei cam totul de pe internet. O comiți, și încă cum, mai ales în calitate de prefect, care ar trebui să știe și câte muște zboară zilnic prin holurile instituțiilor.
» Veste bună pentru brăileni și gălățeni! A fost semnat contractul pentru construirea drumului expres ce va lega cele două zone. Ministrul Transporturilor speră ca pe lângă avantajele economice ale acestui proiect, să dispară totodată și divergențele dintre locuitorii celor două aglomerații urbane. Administrația brăileană este încântată de acest proiect care va fi parte din procesul de dezvoltare a regiunii dar, din păcate, la aflarea veștii că se va construi un nou drum de legătură între cele două rivale de secole, mulți brăileni au protestat, susținând că am putea fi invadați de gălățeni în căutare de locuri de muncă, și mai grav de atât, să auzim accent moldovenesc la fiecare colț de stradă. De cealaltă parte, conducerea gălățeană este, la rândul ei, încântată și dă asigurări că cetățenii ei, din mândrie specifică, vor folosi drumul doar pentru a tranzita orașul nostru. Există totuși o nemulțumire, pusă pe tapet de administrația vecină, legată de denumirea proiectului “Drum expres Brăila – Galați”. Aceștia își pun întrebarea, și și-ar dori ceva explicații de la nivel înalt, care au fost criteriile care au așezat în context “Brăila” înainte de “Galați”, pentru că la fel de bine se putea numi “Drum expres Galați – Brăila”, pe principiul că de sus în jos e cam la fel cu de jos în sus, și că actuala formă ar așeza Brăila pe o poziție superioară.
* Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.