Mergi la conţinutul principal
“Nimeni nu recunoaște că îi place bârfa,dar toată lumea se bucură de ea“

De prin târgul Elvirei. Bunea Stancu scapă iar de pușcărie, Cătălin Canciu are o dilemă lungă cât Dunărea iar Bănel Nicoliță revoluționează meciurile de fotbal

» Să furi așa, o găină, un ou, chiar un bou, este urât, nu e frumos, ba chiar ajungi la pușcărie. Să furi cu clasă, îmbrăcat la patru ace, e deja artă. Niște cetățeni cu robe și aere de judecători au împărțit dreptatea în așa fel încât alde Stancu, fost “tătucă” de Brăila și apropiații să fie iertați de păcatul banului. Tot de același păcat omenesc a fost iertată și gașca din Balta Mică. Nu s-a furat nimic de nicăieri. Pe fișa postului de procuror DNA a fost adăugată o nouă sarcină de serviciu: “întreținerea curățeniei pe holurile și încăperile instituției”.

 

» Ionel Aexandru, consilier PNL, a avut niște treabă prin oraș și a descoperit cea mai mare problemă a Brăilei. O intersecție de pe Calea Galați i-a dat bătăi de cap, motiv pentru care și-ar dori, data viitoare când mai are drum prin zonă, să fie ajutat de niște semafoare. Vicele Jantea, în semn de înțelegere, ar vrea să-l ajute cu un sens giratoriu, cu condiția ca Ionică să ia o ruletă, să facă un studiu profesionist și să măsoare în stânga și-n dreapta, să vadă dacă încap simultan un Tico și un TIR. Alexandru a promis că va lua studiul în serios, dar săptămâna viitoare, când va lua de la un vecin o ruletă mai mare, a lui fiind prea mică.

 

» Sărăcia, lipsa de educație și Netflixul împing brăilenii la fapte penale. Un cetățean fără master și doctorat, plin de datorii, a vrut să spargă un bancomat, așa cum a văzut în filme. Mai exact, să fure niște bani. Lipsa de cunoștințe în domeniu a făcut ca acesta să fie prins foarte repede. Tăierea alimentării cu energie a bancomatului n-a fost de ajuns, așa că atunci când a realizat că filmul nu bate viața, s-a ascuns pe unde a nimerit, după niște vitrine frigorifice cu speranța că va scăpa. Mereu am spus, n-ai școală, n-ai parte.

 

» Brăila nu mai e ce-a fost, clar. Cultul “cuțitarului” de Brăila s-a pierdut în negura timpului, în schimb însă, s-a născut cel al “vasluianului cu topor”. Zilele trecute, dorind să participe la o conferință în domeniu, reprezentantul cultelor armelor albe din Vaslui a fost descoperit umblând, cu scopuri numai de el știute, înarmat cu un topor, pe străzile orașului nostru. S-a constatat că acesta nu întrunea condițiile de liberă circulație prin Brăila, fiind doar băut, nu beat mort, așa cum ar fi trebuit, motiv pentru care a fost reținut cu propunerea de expulzare în locurile natale.

 

» Plata înainte, ca la damese. Câțiva brăileni, de bună credință, au plătit taxa de parcare anuală, înainte ca parcarea din fața blocului să fie gata. Primăria a cerut banii în avans, pe motiv că cine vrea, “să ia de acum”, că dup’aia n-o să mai fie. Locurile de parcare n-au fost trasate cu vopsea, să știe fiecare care-i pătrățica lui, așa că acum oamenii se adună seara pe asfaltul proaspăt turnat pe post de parcare și se ceartă ca chiorii.

 

» Canciu, inspectorul școlar, și general pe deasupra, nu vorbește prea multe cuvinte, dar când le zice, le zice. O problemă sâcâitoare i-a creat insomnii în ultimele nopți: “Valurile Dunării” este sau nu marcă înregistrată? Vinovate pentru dilema lui Canciu sunt autoritățile locale care au decis, fără a consulta și știința acestuia, să amplaseze în oraș o statuie care să poarte numele “Valurile Dunării”. Ținând cont de lungimea fluviului și prin câte țări trece, Canciu a socotit o probabilitate, fie ea și mică, ca cineva să fi înregistrat această sintagmă ca marcă, caz în care, peste vreo 200 de ani, un oarecare urmaș de pe linia lui Iosif Ivanovici ar putea da în judecată municipalitatea și să ceară bani. De acord cu Canciu și lăudată-i fie inițiativa. Păi cheltuim, dar cu cap, nu care cumva să dăm bani la străini din cauza unei pietre.

 

» Un brăilean care nu mai trecuse de ceva vreme prin “facerile” de la Finanțele Locale deoarece a ales varianta online, a descoperit că online-ul e una, ghișeul cu geam e alta. Poți să plătești online, treaba fiecăruia, dar dacă nu plătești la geam, n-ai făcut nimic, tot dator ești. Omul plătise online dar a primit acasă recipisă precum că este în continuare dator. Problema a fost însă rezolvată, funcționarul public responsabil fiind trimis la un curs de “utilizare a sistemelor informatice”.

 

» Echipa de fotbal a orașului Făurei este pe val. Să-ți propui o promovare în ziua de azi nu mai e la modă. Staff-ul din Făurei are o nouă abordare, așa că, după o serie de partide pierdute, fără sare și piper, cu doar 0-2, 0-3, a dat un adevărat spectacol, încasând nu mai puțin de 11 goluri într-un singur meci. Treaba asta merge brici, Bănel propunând Federației ca meciurile sale să se desfășoare de acum încolo într-un nou format, doar cu portarul propriu, arbitrul și echipa adversă.

(Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro