Mergi la conţinutul principal

De pe băncile şcolii, direct în şomaj

Proaspeţii absolvenţii de liceu şi facultate pot primi un ajutor financiar de 250 de lei, pe o perioadă de şase luni, dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, anunţă AJOFM Brăila.
"Pentru a putea solicita indemnizaţie de şomaj, absolvenţii trebuie să parcurgă o etapă de 60 de zile de la data absolvirii în care să îşi caute un loc de muncă. Ei se înregistrează la noi la agenţie, iar după expirarea acestei perioade ei pot solicita indemnizaţie de şomaj. Dacă nu se prezintă în 60 de zile ca persoane în căutarea unui loc de muncă sau pentru a urma un curs de formare profesională, ei nu pot beneficia de acest ajutor" ne-a explicat Laura Vasilescu, purtător de cuvânt AJOFM Brăila.
De acest ajutor beneficiază şi absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap.
Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituţia de învăţământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire.
Nu beneficiază de acest ajutor tinerii care, la data depunerii dosarului, urmează o forma de învăţământ, precum şi absolvenţii licenţiati ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie care au promovat concursul naţional de rezidenţiat.
Anul trecut, 893 de absolvenţi ai şcolilor brăilene au solicitat indemnizaţie de şomaj, 60% din aceştia beneficiind de ajutorul de 250 de lei.
Detalii privind actele necesare pentru depunerea cererilor se pot obţine la sediile locale şi din judeţ ale Agenţiei.

Bani de la stat pentru firmele care angajează absolvenţi

Agenţii economici care încadrează în câmpul muncii proaspăt absolvenţi primesc din bugetul statului 500 de lei pentru cei care termină liceul sau o şcoală de artă şi meserii, 600 de lei pentru cei din învăţământul secundar superior sau învăţământ postliceal şi 750 de lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.
Firmele care angajează elevi şi studenţi, în perioada vacanţelor primesc un stimulent financiar, lunar, de 250 de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro