Ofertele au vizat toate categoriile, de la pachetele turistice oferite de pensiunile din zona rurală până la city break-uri, ideale pentru minivacanţa de Paşte. Numărul aproximativ de locuri puse la dispoziţia turiştilor în cadrul structurilor de cazare din România a ajuns la 136.400, dintre care 105.600 au fost vândute pentru sărbătorile de Paşte din acest an.
Pensiunile rurale, preferate
Locul întâi în topul preferinţelor românilor privind petrecerea sărbătorilor pascale este ocupat şi anul acesta de pensiunile rurale. Cele mai solicitate destinaţii au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu, Maramureş şi Buzău. Au fost puse la dispoziţie 75.000 de locuri în cadrul structurilor de cazare din zonele rurale, dintre care s-au vândut 65.000 de locuri. Pe lângă produse tradiţionale şi petreceri în aer liber, ofertele au inclus plimbări cu căruţa sau ateliere interactive de încondeiat ouă. Turiştii ajunşi la pensiuni au cheltuit 19,5 milioane de lei doar pe cazare şi masă.
La munte şi în staţiuni balneoclimaterice
Pe locul doi se află staţiunile montane, cele mai solicitate fiind structurile de cazare de pe Valea Prahovei. Au fost puse la dispoziţie 30.000 de locuri, dintre care s-au vândut 22.000 de locuri. Turiştii au cheltuit aici 6,6 milioane de lei. Datorită tarifelor mici, românii şi-au petrecut Paştele şi în diferite staţiuni balneoclimaterice. Aici au fost vândute 18.000 de locuri dintre cele 28.000 puse la dispoziţie. Turiştii au cheltuit în staţiunile balneare aproape 4,9 milioane de lei.