Mergi la conţinutul principal

De la Parlament în CJ Brăila: Alexandru Bucălău, «uns» consilier județean

* după ce PNL Brăila a obținut doar un loc de parlamentar la alegerile din 6 decembrie, Alexandru Bucălău, candidatul de pe prima poziție a listei partidului pentru un fotoliu de senator, a decis să aspire la o funcție ceva mai puțin pretențioasă * acesta și-a depus, luni, jurământul pentru CJ Brăila, fiind următorul membru supleant, pe lista cu aspiranți la poziția de consilieri județeni a liberalilor * locul fusese vacantat de fostul lider al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a decis să demisioneze, în noiembrie

 

Dacă nu a obținut fotoliul de senator pe care îl visa, liberalul Alexandru Bucălău s-a mulțumit cu un post de consilier județean. Mai exact, acesta a fost primul pe lista PNL Brăila pentru Senat la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie, însă a rămas pe dinafară în urma scorului slab obținut de partid la Brăila. Astfel, în ședința ordinară a Consiliului Județean Brăila de luni, 21 decembrie, Bucălău și-a depus jurământul de credință, într-un format atipic. Acesta vine pe locul lăsat liber de fostul lider al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a demisionat din CJ în luna noiembrie. Bucălău este următorul pe lista cu care PNL Brăila s-a înscris pentru Consiliul Județean la Alegerile Locale din 27 septembrie (poziția 12). Ședința ordinară a CJ Brăila s-a desfășurat prin sistem video, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, însă Bucălău s-a aflat totuși în prezența președintelui Consiliului, Francis Chiriac, celor doi vicepreședinți, a secretarului județului, Dumitrel Priceputu, și a mai multor funcționari publici în momentul în care și-a depus jurământul. Ceilalți membri CJ Brăila au asistat la ceremonie din spatele tabletelor. Toată procedura s-a derulat extrem de rapid. Chiriac a dat citire hotărârii judecătorești prin care mandatul de consilier județean al lui Bucălău a fost validat, după care a urmat depunerea jurământului și preluarea efectivă a mandatului. Președintele CJ a ținut să își întrebe noul coleg dacă a consultat mapa de ședință, având în vedere că a fost transmisă la sediul PNL, iar cum răspunsul lui Bucălău a fost pozitiv, acesta a participat mai departe la restul lucrărilor plenului.

După cum se descria personal în timpul campaniei electorale de la Alegerile Parlamentare, Alexandru Bucălău are 34 de ani, este de profesie notar public şi preşedinte al Organizaţiei PNL Ianca. Acesta a făcut parte la un moment dat din organizația PRM Brăila, însă în timpul campanei a ţinut să dezmintă acuzaţiile legate de faptul că ar fi traseist politic. Bucălău a precizat că deşi a cochetat cu PRM în trecut, a făcut acest lucru nemulţumit de alianţa dintre PNL şi PSD în perioada când funcționa Uniunea Social Liberală (USL).  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro