Potrivit situatiei prezentate de Serviciul Politie Rutiere Braila, din totalul de accidente, 44 s-au produs in municipiu, soldate cu 41 de victime accidentate grav si 4 morti, si 64 in judet, cu 55 raniti grav si 26 de persoane decedate. Cele mai multe evenimente rutiere au fost produse de soferii braileni, respectiv 85, in timp ce 23 doar se aflau in tranzit prin judetul nostru. Dintre participantii la trafic implicati in accidente, 53 au fost soferi amatori si 35 profesionisti, restul fiind 8 biciclisti, 8 mopedisti, un conducator de atelaj hipo, un conducator de ATV si doi fara permis de conducere.
Accidentele rutiere grave s-au produs cu preponderenta in zilele de joi (21 accidente cu 18 persoane ranite grav si 12 persoane decedate), marti (18 accidente cu 17 raniti grav si 4 persoane decedate) si simbata (17 accidente cu 17 raniti grav si doi morti).
Intervalele orare in care s-au inregistrat cele mai multe evenimente au fost 6.00-12.00 (36 accidente cu 28 persoane vatamate corporal grav si 14 decedate), 12.00-18.00 (33 accidente cu 32 raniti grav si 7 persoane decedate) si 18.00-24.00 (29 accidente soldate cu 27 raniti grav si 6 morti). Neatentia in conducere a fost principala cauza care a dus la producerea celor mai multe evenimente rutiere deosebit de grave si tragice. Faptul ca nu au fost suficient de atenti in trafic i-a costat scump pe 22 de conducatori auto, care au provocat adevarate tragedii, in urma acestora 22 de persoane au suferit rani grave iar 4 nu au mai avut sanse de supravietuire. Pe locul doi se situeaza traversarea neregulamentara a pietonilor, aceasta fiind cauza producerii altor 18 accidente soldate cu 15 persoane vatamate corporal grav si 4 decedate. A treia cauza a fost neacordarea prioritatii altor vehicule (12 accidente cu 10 persoane ranite grav si 4 decedate).
Pentru a preveni astfel de evenimente, oamenii legii actioneaza permanent pe arterele de circulatie din municipiu si judet dar, pe de alta parte, soferii si pietonii trebuie sa tina cont de anumite sfaturi care, uneori, le pot salva viata. "Politistii recomanda permanent tuturor conducatorilor auto sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, sa pastreze in mers distante suficiente fata de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri in conditii depline de siguranta, atunci cind se impune, precum si sporirea atentiei si asigurarea suficienta la efectuarea manevrelor de depasire si in apropiere de trecerile pentru pietoni", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor.