Mergi la conţinutul principal

De la cine a primit Cioloş ordin să facă rost de bani pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că susţinerea Guvernului de către liberali „depinde inclusiv de rezolvarea problemei demografiei" şi a cerut premierului Dacian Cioloş şi Ministerului Muncii să găsească resurse financiare pentru aplicarea legii indemnizaţiilor de creştere a copilului de la 1 iulie, aşa cum prevede legea promulgată de preşedintele Iohannis.
Vechea lege oferea o indemnizaţie de creştere a copilului de maxim 3400 de lei net în primul an şi de cel mult 1.200 de lei în al doilea. Noua lege elimină aceste plafoane, rămânând ca bază de calcul procentul de 85 la sută din venitul mediu realizat în 12 luni lucrate din ultimele 24. Rămâne, de asemenea, valabil sporul de aproximativ 500 de lei acordat părintelui care renunţă la concediu şi revine la serviciu când copilul împlineşte un an.
Întrebată dacă PNL va depune moţiune în cazul în care Guvernul Cioloş nu va bugeta la timp legea privind indemnizaţiile mamelor, Gorghiu a afirmat că nu vrea să pună presiune pe Guvern, însă, ar fi „impardonabil" acest lucru. „Ca atare nu vreau să înţeleagă nimeni că fac o ameninţare, doar îi sugerez lui Cioloş să fie foarte atent la lucrurile importante pentru România", a conchis Gorghiu, făcând un pas înapoi.
Potrivit propriilor declaraţii, Alina Gorghiu urmează să nască la sfârşitul lunii mai.

Şi Predoiu intră în travaliu

Între timp, ultimul candidat desemnat de liberali la Primăria Capitalei a intrat, şi el, în atenţia procurorilor. Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat că nu cunoaşte amănunte legate de un dosar disjuns din „Gala Bute", care l-ar viza, şi a adăugat că, din câte ştie din presă, la procurori a ajuns o plângere penală făcută de Corpul de control al premierului Victor Ponta, un „jurist remarcabil", dar care nu a citit corect documentele.
În opinia sa, „numai cine ştie că a făcut rele se simte apăsat de ideea că stă de vorbă cu justiţia. Eu am lucrat în sistemul judiciar, de o parte şi de alta, hai să spunem, a baricadei. Am fost şi avocat, după aceea am reprezentat sistemul judiciar în calitate de ministru, cunosc foarte bine că există suficient profesionalism acolo ca hârtiile să fie mai bine citite decât poate domnul Ponta", a arătat Predoiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro