De la începutul anului, 4.600 de şomeri şi-au găsit de muncă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

De la începutul anului, 4.600 de şomeri şi-au găsit de muncă

În primele 7 luni ale anului, 4.600 de şomeri brăileni şi-au găsit de lucru, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila. În aceeaşi perioadă, în urma activităţilor desfăşurate de AJOFM au fost cuprinse în măsuri active 8.507 persoane. Dintre persoanele ocupate, 28,4 % proveneau din mediul rural, iar 37,8 % din rândul şomerilor indemnizaţi.

În urma participării la cursurile de formare profesională organizate de agenţie au fost ocupate în primele 7 luni ale anului 83 persoane. În perioada menţionată, 560 persoane au fost ocupate ca urmare a stimulării angajatorilor pentru încadrarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Dintre persoanele ocupate, 370 şomeri au beneficiat, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de măsuri active de stimulare în vederea ocupării unui loc de muncă, ce au constat în: completarea veniturilor salariale - reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj stabilit, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj, prime de încadrare acordate absolvenţilor de învăţământ; prime de încadrare şi de instalare în vederea stimulării mobilităţii forţei de muncă.

Persoanele între 35 şi 45 de ani, preferate de angajatori


Analizând structura pe grupe de vârstă a persoanelor ocupate prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă al AJOFM Brăila, reiese că ponderea cea mai ridicată este deţinută de persoanele cu vârsta între 35-45 ani, care reprezintă 32,2% din total, în timp ce 13,8% aveau vârsta sub 25 ani, 25,5% între 25-35 ani, iar 28,5% cu vârsta mai mare de 45 ani. Structura acestora, pe niveluri de pregătire, a fost următoarea: 7,4% cu nivel de pregătire primar, 37,4% cu nivel de pregătire gimnazial, 28,1% cu nivel de pregătire profesional/şcoală de arte şi meserii; 20% cu nivel de pregătire liceal /postliceal; 7,1% cu nivel de pregătire universitar.

La data de 31 iulie 2010, în evidenţa AJOFM Brăila se aflau 11.089 şomeri, din care 38,8% femei. Dintre şomerii înregistraţi, 48,9% provin din mediul urban, iar 51,1% din mediul rural. Valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului Brăila, la aceeaşi dată, a fost de 8%. Din punct de vedere al studiilor, 75,3% sunt şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoala de arte şi meserii, 18,4 % cu nivel de pregătire liceal /postliceal şi 6,3 % cu nivel de pregătire universitar.

AJOFM Brăila va organiza în data de 24 septembrie acţiunea "Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi", măsură activă ce are ca scop combaterea şomajului în rândul absolvenţilor, a precizat Simona Adriana Cârligea, director coordonator al AJOFM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro