Mergi la conţinutul principal

De data asta este stiintific: Berea ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Potrivit studiului, citat de reprezentanţii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21 la sută mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă din bere.
„Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelor la rinichi (...). Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21 la sută riscul apariţiei calculilor renali" , se arată în comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, remis, miercuri, agenţiei Mediafax.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45.289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată, pe durata a şase ani.
„Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor", susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro