Mergi la conţinutul principal

De Crăciun și Revelion, jandarmii sunt “pe baricade”

* forțele de ordine vor petrece sărbătorile în stradă, pentru a preveni orice incident neplăcut la manifestările organizate în spațiul public * la evenimente sunt așteptați sute de brăileni și există riscul ca printre aceștia să se amestece și indivizi puși pe scandal și pe furat

 

Sărbători de iarnă petrecute în liniște, fără incidente care să dea peste cap liniștea brăilenilor. Jandarmii sunt cei care vor avea grijă ca oamenii să nu fie deranjați, în cadrul manifestărilor publice organizate de Crăciun, Revelion sau Bobotează, de indivizi puși pe scandal sau pe furat. La evenimentele organizate va participa un număr important de persoane, lucru ce impune o prezență activă a structurilor Ministerului Afacerilor Interne în zonele și mediile care pot afecta siguranța persoanelor și bunurilor acestora.

Ca în fiecare an, pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila prioritare sunt misiunile de asigurare a ordinii publice care se vor desfășura la nivelul județului și la care se preconizează participarea unui public numeros. Este vorba despre acțiunile din ziua de 22 decembrie - Comemorarea Revoluției din 1989; ziua de 25 decembrie Nașterea Domnului – Crăciunul; ziua de 27 decembrie - Sărbătorirea Sfântului {tefan; perioada 31 decembrie 2017 - 1 ianuarie 2018 - Revelionul; zilele de 6 și 7 ianuarie 2018 - Boboteaza și Sfântul Ioan ;

Jandarmii nu lipsesc nici de la concerte sau alte manifestări cultural artistice organizate în spațiul public pe perioada sezonului de iarnă. “Pe lângă aceste activități, IJJ va acționa, în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional, preponderent al faptelor ilegale specifice acestei perioade și, după caz, pentru participarea la acțiuni de căutare – salvare a persoanelor dispărute sau accidentate în urma unor calamități sau căderi masive de zăpadă. Prin structurile mobile de ordine publică și intervenție ale IJJ din localitățile Brăila, Ianca , Însurăței, se vor întreprinde măsuri pentru asigurarea ordinii publice pe timpul slujbelor religioase cu ocazia sărbătoririi Crăciunului și Sf.Ioan la lăcașele de cult. Se acționează în toate localitățile unde se vor organiza revelioane în aer liber”, a precizat șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Vasile Moț.

În perioada următoare, jandarmii intensifică misiunile de ordine publică prin sistemul patrulării mixte cu Poliția, în localitățile Brăila, Ianca, Însurăței, fiind constituite rezerve de intervenție zonale. Efectivele mobile de ordine publică și intervenție sunt pregătite să intervină la solicitările prin telefonul de urgență 112 pentru toate sesizările ce vor fi repartizate Jandarmeriei Brăila.

Cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului și a Anului Nou 2018, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila adresează brăilenilor cele mai calde și sincere gânduri de sănătate, împliniri în plan profesional, prosperitate și pace, însoțite de tradiționala urare strămoșească “La Mulți și Binecuvântați Ani!”

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro