Mergi la conţinutul principal
RASPUNDE PENTRU BRAILENI

De ce vrei în Parlament, stimate candidat? Răspunde astăzi, Marcel Cucu

Campania electorală se apropie de sfârşit! Parlamentarii care mai vor un mandat şi-au prezentat deja rapoartele de activitate. Dacă brăilenii au fost sau nu mulţumiţi de activitatea lui Mihai Tudose(PSD), Ion Rotaru(PSD), Vasile Varga(PNL) şi Marioara Nistor(PMP) rămâne de văzut la vot. Pe lângă aceştia însă, sunt o mulţime de alţi candidaţi pe locuri posibil eligibile pe listele partidelor mai mari sau mai mici. De ce vor să candideze? Ce-i recomandă din propria biografie să aspire la un loc în Parlamentul României? De ce i-am vota noi, brăilenii? Trei întrebări simple la care aşteptăm răspunsuri din partea candidaţilor la adresele monica@obiectivbr.ro şi alexandru_necula86@yahoo.com

Iată răspunsurile primite zilele trecute de la Marcel Cucu (foto), locul 1 la Senat pe lista Alianţei Noastre România (ANR) Brăila:

 

De ce candidez

Este una din cele mai importante provocări ale vieţii mele, o încercare care nu ţine de ambiţii personale, ci de posibilitatea promovării unor proiecte politice, care vizează viitorul, şansele unuia dintre cele mai importante segmente economice şi sociale ale acestei ţări – agricultura, cu impact major în viaţa întregii populaţii, dar mai ales a populaţiei rurale.      

Cei care mă cunosc mai bine înţeleg că am suficientă capacitate de implicare, că sunt consecvent în obiectivele ce mi le propun, că realizez obligaţiile mari pe care mi le asum, dar şi riscurile unei astfel de angajări.

Nu mi-am propus, după Decembrie '89, să intru în viaţa politică şi am privit cu mare speranţă şi încredere, viitorul acestei ţări. Sunt însă, de mulţi ani, nu decepţionat, ci revoltat de ceea ce se întâmplă în România postdecembristă. Corupţia la nivelurile cele mai înalte, distrugerile coordonate politic, incompetenţa şi dezinteresul naţional, emigraţia masivă a românilor, statutul României de piaţă europeană, dar şi starea catastrofală a asistenţei medicale, a educaţiei şi învăţământului, a satului românesc, necesită o mobilizare masivă a românilor responsabili, pentru stoparea şi redresarea acestui fenomen. Participarea mea în diverse structuri profesionale, locale şi naţionale, m-a convins că doar prin participarea în instituţii de decizie, ai posibilitatea de a îndrepta ceva.

 

Ce mă recomandă

Sunt membru fondator şi membru în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Producătorilor Agricoli APA Brăila şi membru fondator, vicepreşedinte şi, pentru o perioadă, preşedinte al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR.

Lucrez în agricultura brăileană din 1972, anul în care am terminat facultatea şi am fost repartizat în Insula Mare a Brăilei. Am lucrat apoi la Staţiunea de Cercetare Agricolă (SCASS) şi, într-un final, în agricultura privată. Nimic nu-mi e străin din tot ce se întâmplă în agricultura românească.

 

De ce m-ar vota brăilenii

Sunt unul dintre românii, cu o gândire responsabilă faţă de semenii noştri, faţă de noi înşine, dar, mai ales, faţă de copiii, de nepoţii şi strănepoţii noştri, de viitorul acestei naţiuni.

Dar este nevoie ca cei mulţi să înţeleagă situaţia în care se află ţara, că trebuie s-o apărăm nu faţă de străini, ci faţă de lăcomia, iresponsabilitatea şi dezmăţul politic, instalate în această ţară cu acordul lor! Toţi, sau majoritatea românilor trebuie să realizeze că nu avem un viitor cum ni-l dorim, că trebuie, cu toţii, sau majoritatea, să avem o altă atitudine!

Va mulţumesc pentru această iniţiativă, care permite şi prezentarea unor mesaje oneste, privind realitatea în care trăim, dar şi perspective politice optimiste pentru români.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro