Mergi la conţinutul principal
RASPUNDE PENTRU BRAILENI

De ce vrei în Parlament, stimate candidat? Răspunde astăzi, Cristian Ancuţa

Campania electorală se apropie de sfârşit! Parlamentarii care mai vor un mandat şi-au prezentat deja rapoartele de activitate. Dacă brăilenii au fost sau nu mulţumiţi de activitatea lui Mihai Tudose (PSD), Ion Rotaru (PSD), Vasile Varga (PNL) şi Marioara Nistor (PMP) rămâne de văzut la vot. Pe lângă aceştia însă, sunt o mulţime de alţi candidaţi pe locuri posibil eligibile pe listele partidelor mai mari sau mai mici. De ce vor să candideze? Ce-i recomandă din propria biografie să aspire la un loc în Parlamentul României? De ce i-am vota noi, brăilenii? Trei întrebări simple la care aşteptăm răspunsuri din partea candidaţilor la adresele monica@obiectivbr.ro şi alexandru_necula86@yahoo.com

Iată răspunsurile primite, ieri, de la Cristian Ancuţa (foto), locul 1 la Senat pe lista Partidul Mişcarea Populară (PMP) Brăila:

 

De ce candidez

Vă spun, din capul locului, că îmi doresc să ajung în Parlament pentru că, în primul rând, ştiu că cei din generaţia mea nu îşi mai doresc să fie reprezentaţi de politicieni învechiţi în gândire şi legaţi profund de sistem, de cei care se ascund în spatele unei sigle de partid şi vorbesc tare despre ce îşi propun să facă, deşi până acum aveau ocazia să o dovedească cu vârf şi îndesat.

 

Ce mă recomandă

Sunt exponentul unei noi generaţii politice, un om care nu poate vorbi nici despre cum era în Parlament acum opt ani şi nici despre averi, ci doar despre ce vrea să construiască cu ajutorul celor cărora le cere votul şi, implicit, încrederea. În ciuda unor mizerii care curg şi vor mai curge în perioada campaniei electorale, venite din partea contracandidaţilor mei, oameni care au candidat şi tot candidat, vă asigur că sunt un om cinstit. Mă întreb cât de cinstiţi sunt cei care împrăştie cu noroi în mine? Candidez pentru că m-am săturat de ei, cei uitaţi parcă de Dumnezeu în spaţiul public, cei care au tras mereu sfori şi au apărut ca fiind zei doar în apropiere de alegeri, să facă jocul. Nu banii şi puterea sunt totul. Ei au făcut jocul fără să le pese de ce gândesc cei care i-au ales, doar pentru propria lor persoană şi pentru cercuri de interese, în niciun caz pentru cetăţeni. Aş putea să dau zeci de exemple, dar le ştim cu toţii, le vedem şi le comentăm aproape zilnic. Având buzunarele pline de bani e uşor să spui orice, oricum, fără să îţi pese că brăilenii te cunosc şi nu poţi să-i minţi la nesfârşit, dar aici nu e doar despre bani. Alegerile parlamentare sunt, în opinia mea, despre ce îşi doresc cetăţenii, iar cetăţenii Brăilei nu sunt doar milionari cu limuzine în faţa vilelor sau doar parlamentari ahtiaţi după putere. Am încredere că brăilenii vor înţelege şi le vor strica jocul. Mizeriile de campanie nu mă vor opri. Voi merge mai departe, voi vorbi în fiecare zi cu brăilenii şi împreună, cu siguranţă, le vom arăta oamenilor vechi şi mici că jocul nu le va mai ieşi ca în alte dăţi.

 

De ce m-ar vota brăilenii

Ca propuneri legislative, doresc să-mi aduc aportul în primul rând la stoparea abandonului şcolar, care astăzi a ajuns la îngrijorătorul procent de 17%! Cine nu are şcoală este condamnat la sărăcie, o ştim cu toţii! Putem stopa abandonul şcolar dacă banii din ajutoarele sociale ajung direct la copiii din familiile ce astăzi primesc acest ajutor financiar, ţinând cont că există şi părinţi care cheltuie aceşti bani pe ţigări şi alcool. Banii trebuie să nu mai fie la dispoziţia primarilor. Ştim că mulţi dintre ei folosesc aceşti bani ca mijloc de manevră pentru voturile de la alegerile electorale. Banii trebuie să fie la dispoziţia şcolilor, care în colaborare cu inspectorii din cadrul departamentelor de asistenţă socială să identifice, să acorde sprijin şi suport de specialitate copiilor ce au o reală nevoie. Nu se va mai încuraja statul acasă pentru cei buni de muncă, iar cei mici vor avea tot ce le trebuie pentru a merge la şcoală.

Îmi doresc şi trebuie să avem o legislaţie care să fie clară, neinterpretabilă, precisă, uşor de aplicat, legi care să fie egale pentru toţi, oameni simpli sau politicieni, să nu mai existe imunitate parlamentară sau pensie specială. Avem nevoie de reforma în sistemul sanitar, de calitate în învăţământ, de relaxare fiscală pentru mediul de afaceri, de protecţie pentru micii producători. Avem multe probleme de rezolvat, ştim cu toţii, dar aceste probleme, mici sau mari, nu vor putea fi rezolvate decât dacă în Parlament vor merge oameni care să vorbească mai puţin şi să facă mai mult pentru oamenii ce i-au investit cu încredere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro