Mergi la conţinutul principal

De ce vrei în Parlament, stimate candidat?

• este întrebarea la care ar trebui să răspundă toţi cei care s-au înscris în cursa electorală pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României din 6 decembrie • dacă unii dintre parlamentarii care mai aspiră la încă un mandat ne-au trimis rapoartele de activitate, doar trei dintre candidaţi s-au deranjat până în prezent să spună de ce îşi doresc în Parlament, pentru brăileni: George Paladi (locul 3 pe lista PSD pentru Cameră), Alexandru Bucălău (locul 1 pe lista PNL pentru Senat) şi Alexandru Popa (numărul 1 la Cameră, pe lista PNL)

 

Campania electorală pentru Alegerile Parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie a început de ceva timp, însă foarte puţini dintre aspiranţii pentru un fotoliu de deputat sau senator au ieşit “la rampă” pentru a se prezenta şi pentru a spune electoratului de ce îşi doresc aceste poziţii de vârf. O parte dintre parlamentarii care mai vor un mandat ne-au trimis rapoartele de activitate, însă la fel de important este să le transmită oamenilor motivele pentru care doresc să îşi continue activitatea în Parlament. Iar pe lângă aceştia sunt o mulţime de alţi candidaţi pe locuri eligibile, pe listele partidelor mai mari sau mai mici, care ar trebui să răspundă la câteva întrebări de bun-simţ. De ce vor să candideze? Ce-i recomandă din propria biografie, astfel încât să aspire la un loc în Parlamentul României? De ce i-am vota noi, brăilenii? Trei întrebări simple la care, aşa cum am anunţat şi cu alte ocazii, încă aşteptăm răspunsuri din partea candidaţilor. Primul care a dat curs invitaţiei noastre este PSD-istul Adrian-George Paladi, fost prefect al judeţului Brăila, care ocupă poziţia 3 pe lista social-democraţilor pentru Camera Deputaţilor. De asemenea, liberalul Alexandru Bucălău, cel care ocupă locul 1 pe lista PNL pentru Senat, a trimis, recent, o scurtă prezentare.

 

Candidaţi fără CV

Deşi orice candidat este binevenit să ne trimită răspunsurile la întrebările de mai sus, menţionăm că aşteptăm aceste documente cu atât mai mult din partea reprezentanţilor partidelor parlamentare. Deci a candidaţilor PSD Brăila: Ion Rotaru (prima poziţie la Senat), Florin Mircea (primul loc la Cameră) şi Nicu Niţă (locul 2 la Cameră). De altfel, Niţă ne-a transmis raportul său de activitate pentru ultimii patru ani, în format “Power Point” şi nu sub forma unui comunicat de presă, astfel că încă mai aşteptăm documentul. Şi dinspre tabăra PNL Brăila răspunsurile primilor doi de pe lista partidului pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Popa şi Vasile Varga se lasă aşteptate. Nici Viorel Botea, cel care deschide lista PMP la Camera Deputaţilor, nici Doruleţ Iorga, nr. 1 pe lista popularilor la Senat, nu ne-au transmis încă o “scrisoare de intenţie” pentru brăileni.

Precizăm că aşteptăm un asemenea document şi din partea Pro România Brăila, unde pe locul 1 la Camera Deputaţilor se află Ilan Laufer, iar la Senat, Silviu Dorin Petrea. De asemenea, din partea Alianţei USR-PLUS, unde candidează Cătălin Stancu (locul 1 la Cameră) şi Nicuşor Ciocan (locul 1 la Senat).

Şi chiar dacă nu se încadrează la categoria candidaţilor ce provind din partide parlamentare, aşteptăm un răspuns şi din partea candidatului independent la Camera Deputaţilor, Adrian Tabarac, care totuşi a fost consilier local municipal şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila.

Nu ne interesează poveşti de adormit copii, nici kilometri de texte răsuflate, ci răspunsuri de bun-simţ, aşa cum în mod cert şi candidaţilor pentru Parlamentul României le-ar plăcea să citească din partea celor care le-ar cere votul într-un cu totul alt context. Menţionăm totuşi că dacă cei amintiţi mai sus nu vor trimite niciun răspuns într-un timp rezonabil, până spre finele campaniei electorale, le vom publica din nou numele, dar de această dată, tradiţional, la colţul ruşinii. Mult succes!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro