Mergi la conţinutul principal

De ce unele autobuze Braicar au aer condiționat și altele nu

* 15% din parcul total activ al societății de transport public de călători nu este dotat cu instalații de climatizare AC * totodată, din totalul autobuzelor dotate cu AC, doar 85% sunt în stare de funcționare * "Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru asigurarea unor condiții de transport de calitate și le cerem scuze călătorilor pentru eventualele situații de disconfort create", a precizat directorul SC "Bracicar" SA, ing. Cristian Domnițeanu

 

Temperaturile extreme înregistrate, zilele acestea, la Brăila, au readus în discuție problemele mai vechi legate de asigurarea unor condiții decente de transport pentru brăilenii care circulă cu autobuzul sau cu tramvaiul pe timpul verii.

După ce, pe adresa redacției, au sosit mai multe sesizări referitoare la temperaturile mari înregistrate în unele mijloace de transport în comun (fără a mai pune la socoteală mirosurile pestilențiale din autobuze și tramvaie) - amintim aici doar cazul autobuzului BR-16-KAR, care circula pe traseul 16 și în care, precizează reclamantul, se înregistrau 38 grade C, la ora 10.00 - ne-am adresat conducerii SC "Braicar" SA Brăila, care ne-a trimis cuvenitele lămuriri.

"Pentru realizarea programului de transport, SC "Braicar" SA este permanent conectată la cerințele de confort și de siguranță ale călătorilor. Ținând cont de necesitatea realizării în mijlocele de transport în comun a unei temperaturi optime (luând în considerare perioada foarte călduroasă pe care o traversăm) informăm călătorii că societatea are implementat un program zilnic de asigurare a mentenanței la instalațiile de aer condiționat din dotarea mijloacelor de transport în comun. Aceasta presupune verificarea, repararea și completarea cu agent de răcire a instalațiilor", ne-a precizat directorul companiei de transport public de călători, ing. Cristian Domnițeanu.

Pentru executarea acestor operațiuni, SC "Braicar" SA dispune de echipament adecvat, precum și de personal calificat. La momentul actual, din parcul activ al societății, dotat cu instalații de AC, un procent de 85% este funcțional (din aproximativ 57 de autobuze zilnic aflate pe traseu - n.r.).

"Facem mențiunea că 15% din parcul total activ al societății nu este dotat cu instalații de climatizare AC. Dorim să specificăm faptul că sunt situații în care, pentru repararea acestor echipamente, este nevoie de înlocuirea unor subansamble care sunt procurate doar pe bază de comandă, acumulându-se întârzieri din cauza blocajelor în lanțul de distribuție al furnizorilor. Acest lucru nu depinde de SC "Braicar" SA. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru asigurarea unor condiții de transport de calitate și le cerem scuze călătorilor pentru eventualele situații de disconfort create", a mai spus ing. Domnițeanu.

Potrivit conducerii societății de transport public de călători brăilene, la solicitarea călătorilor sau atunci când șoferul autobuzului consideră necesar, se poate porni instalația de aer condiționat, cu observația că trebuie să consemneze acest lucru în scris. Conducătorul auto trebuie să precizeze între ce ore a funcționat instalația de AC a autobuzului și să arate documentul la finele zilei de lucru șefului de secție, pentru a justifica consumul și pentru a primi combustibil suplimentar.

Pe de altă parte, brăilenii trebuie să știe că, perioadic, se fac controale în mijloacele de transport în comun de către inspectorii din cadrul Serviciului de Transport Local de Călători și Administrare Portuară (STLCAP) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila. În cazul în care se descoperă nereguli - în cazul de față căldură sufocantă în autobuze și instalația oprită, deși acestea sunt dotate cu AC - inspectorii STLCAP pot propune sancționarea conducătorilor auto.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro