De ce sunt japonezii cei mai longevivi oameni de pe planetă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

De ce sunt japonezii cei mai longevivi oameni de pe planetă

Stilul de viaţă japonez, bazat pe o dietă bogată în peşte şi alge, căreia i se adaugă exerciţiile fizice, promovează longevitatea, spun cercetătorii, în condiţiile în care în Japonia se înregistrează cea mai mare speranţă de viaţă şi cel mai mare număr de persoane centenare.
Stilul de viaţă al japonezilor se bazează pe câteva reguli de bază, care promovează sănătatea organismului şi previn afecţiuni precum cancerul mamar şi la prostată, dar şi bolile cardiovascularem conform dailymail.co.uk, preluat de mediafax.ro.

Săriţi peste desert

Japonezii încheie prânzul cu un ceai verde sau fructe. Desertul este consumat de regulă în timpul după-amiezii, la o cafea, iar porţiile sunt mult mai mici decât în Europa.

Înlocuiţi salata cu alge

În martie, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle au descoperit că alginatul de sodiu, un compus regăsit în alge, împiedică absorbţia grăsimii în organism. Astfel, o creştere de patru ori a nivelului de alginat din organism a împiedicat asimilarea grăsimii cu 75%.
Specialiştii recomandă fulgii de wakame, din magazinele naturiste, care pot fi înmuiaţi în apă timp de cinci minute, înainte de a-i adăuga în salate.

Ridicaţi-vă de la masă înainte de a vă sătura

În Insula Okinawa din Japonia există cel mai mare număr de centenari din lume, iar nutriţioniştii consideră că acest lucru se datorează regulii "hara hachi bu" - mâncaţi până v-aţi săturat 80%.

Includeţi sushi în dietă

Sushi, gustarea tradiţională japoneză pe bază de orez şi peşte, reprezintă o sursă ideală de acizi graşi omega 3, importanţi pentru sănătatea creierului şi a inimii. Japonezii consumă între 80 şi 100 de grame de peşte zilnic.

Practicaţi Tai Chi

În Japonia, grupurile de oameni care practică Tai Chi în parcuri reprezintă un peisaj obişnuit. Această formă străveche de arte marţiale din China combină respiraţia profundă cu mişcările lente şi este considerată o formă ideală de mişcare pentru persoanele în vârstă, pentru că nu solicită articulaţiile. De asemenea, îmbunătăţeşte echilibrul şi mobilitatea şi reduce stresul.

Consumul de tofu reduce simptomele menopauzei

În Japonia nu există un cuvânt pentru termenul "bufeuri", iar studiile au arătat că femeile japoneze sunt afectate mult mai puţin de menopauză decât femeile din alte părţi ale lumii. Unii nutriţionişti consideră că acest lucru se explică prin faptul că japonezele consumă mult mai multe produse din soia, cum ar fi tofu. Soia şi alte tipuri de leguminoase conţin fitoestrogeni, un grup de hormoni naturali ce echilibrează dereglările hormonale şi reduc simptomele menopauzei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro