Primarul Aurel Simionescu susţine că principalul motiv pentru care nicio firmă nu se arată interesată de preluarea proiectului privind "Reabilitarea Castelului de Apă" este legat de complexitatea lucrării. Mai mult, edilul şef a precizat că tot la acest capitol se adaugă şi suma alocată, mult prea mică, de la nivelul Uniunii Europene, precum şi cerinţele mult prea stricte în privinţa societăţilor care şi-ar putea lua un asemenea angajament. "E a nu ştiu câta oară când proiectul este scos la licitaţie. Motivul? Semnalul pe scurt este că suma alocată e prea mică. Semnalul pe lung este legat de complexitatea lucrării. Viaţa ne-a arătat că orice lucrare care se referă la un obiectiv vechi ridică foarte multe probleme pentru că nu există o carte a construcţiei, există date însă acestea sunt disparate. Există anumite date ca urmare a unor sondaje care se fac în legătură cu respectiva construcţie, însă evident că acestea nu pot acoperi în totalitate obiectivul. Atunci, de fiecare dată când apar astfel de lucruri se pot ivi şi o serie întreagă de alte elemente neprevăzute. Odată asumat un contract înseamnă şi o asumare a unor cheltuieli suplimentare care ar trebui acoperite printr-un preţ mai bun, să spunem aşa, al lucrării. În al doilea rând, este vorba despre o serie întreagă de responsabilităţi pe care ţi le asumi în momentul în care există o astfel de lucrare", a declarat Simionescu.
Primarul a mai precizat că la licitaţia pentru un asemenea proiect nu poate participa orice firmă interesată, deoarece acestea ar trebui să aibă autorizaţii de la Minister pentru a reabilita asemenea construcţii. "Există fotografii de epocă, o monitorizare mult mai atentă, deci lucrarea este mult mai pretenţioasă din acest punct de vedere. Ceea ce este pozitiv într-o astfel de chestiune şi le spun eu constructorilor, este faptul că odată realizată o astfel de lucrare ea intră oarecum şi în patrimoniul firmei respective. Atunci când se vor duce undeva şi îşi vor arăta portofoliul, cu certitudine se vor bucura de o credibilitate mai mare în contextul în care au realizat astfel de lucrări. Deci, e o chestiune pretenţioasă, dar pe de altă parte îţi poate asigura în perspectivă şi alte lucrări. Mai ales că în condiţiile în care noi vorbim despre centrul istoric, despre reabilitarea unor construcţii care practic vor avea acelaşi traseu", a mai completat sursa citată.
Reamintim că, Primăria a lansat din nou procedura achiziţiei publice de lucrări în cadrul proiectului investiţional de reabilitare a Castelului de Apă. Este a patra încercare după ce precedentele tentative au eşuat. Zilele acestea, municipalitatea a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul de participare aferent ce vizează acest proiect investiţional, având o valoare totală estimată la 4,64 milioane lei, fără TVA, adică puţin peste 1 milion de euro.