Primăria a demarat, săptămâna trecută, un amplu program de ecologizare a haldelor de gunoi neautorizate formate pe raza municipiului din cauza brăilenilor care refuză să plătească taxa de salubritate şi îşi aruncă deşeurile pe domeniul public. După cum v-am mai informat în alte câteva articole pe această temă, municipalitatea cheltuie sute de milioane de lei vechi de la bugetul local pentru curăţarea acestor zone. Din păcate, din cauza obiceiurilor proaste "încetăţenite" în minţile multora dintre concitadinii noştri, în urma echipelor de salubrizare apar din nou gunoaie, formându-se mereu şi mereu alte halde. Poliţia Locală a supravegheat, în zilele de 8 şi 9 aprilie, câteva dintre locurile unde abia se făcuse curăţenie şi a surprins nu mai puţin de 11 brăileni care îşi aruncau deşeurile în stradă. Unul dintre aceştia este Augustin Saim, care punea resturi vegetale şi gunoi de grajd, pe Vadul Cazărmii, în imediata vecinătatea a Liceului Teoretic "Mihail Sebastian", într-o zonă care se transformă în fiecare an într-o adevărată groapă de gunoi, spre exasperarea profesorilor şi elevilor respectivei unităţi de învătământ. Din nefericire, multe alte locaţii din municipiu au aceeaşi soartă. Pentru a-i da ca exemplu negativ şi pentru a demonstra că a pornit un adevărat război împotriva specimenelor de acest gen, Poliţia Locală a făcut publice numele tuturor celor surprinşi în timp ce murdăreau oraşul, ataşând şi câteva poze la comunicatul de presă. Aceştia sunt: Gheorghe Harnagea, Carleta Negoiţă, Marioara Barbu, Sorin Amarandei, Maria Dumitru, Marian Constantin, Liviu Zbârcea, Antoaneta Ciucă, Ionel Chiuş, Costel Stan. Cu toţii au primit câte o amendă în valoare de un milion de lei vechi.
Reamintim că primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că, deocamdată, genul acesta de sancţiuni nu prea are efectul scontat, din simplul motiv că mulţi dintre cei în cauză refuză să plătească şi au o stare materială atât de precară încât nu prea pot face obiectul executărilor silite. Primarul a spus, însă, că problema nu este specifică doar Brăilei, în mai toate oraşele întâmplându-se acelaşi lucru. Din acest motiv, primarii din întreaga ţara fac demersuri pentru adoptarea în Parlament a unei legi prin care amenzile neplătite să se transforme în muncă obligatorie în folosul comunităţii.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.