Mergi la conţinutul principal

De ce nu a cedat bancomatul BCR? Butelia nu mai avea gaz nici cât să faci două ouă ochiuri

Mafia s-a născut la Viziru, nu în Mica Italie din New York-ul anilor 1920-1930. La Viziru sunt adevăraţii mafioţi care aşteaptă să le vină rândul pentru a dovedi ce ştiu, ce au învăţat din filmele americane şi din clipurile de pe Youtube.

Problema este că, din când în când, mai apare câte un ageamiu care face de râs minunatul “oraş” Viziru din judeţul Brăila. Cum a fost, de exemplu, individul care a vrut să dea spargere la BCR din Viziru şi să fugă cu seiful în spate. Sau dacă nu cu tot seiful, măcar cu ce se afla înăuntrul acestuia.

Eu, dacă aş fi din Viziru, l-aş da în judecată pe autorul jafului ratat de la sediul BCR pentru că a făcut comunitatea de râs. În primul rând, cine a mai auzit să vrei să arunci în aer peretele unei bănci, noaptea, când e o linişte mormântală şi orice zgomot pe care l-ai produce într-un fel sau altul s-ar auzi şi la postul de poliţie din localitatea vecină.

Iată însă că s-a găsit un individ care a crezut că poate arunca în aer sediul unei bănci, la 3 dimineaţa, fără ca cineva să bage în seamă. Mai mult, individul a apelat la o banală butelie pentru a produce explozia în urma căreia să cedeze bancomatul, iar el să pună mâna pe bani.

Explozia s-a produs, după cum am văzut pe imaginile publicate în Obiectiv - Vocea Brăilei, însă ceva a mers prost în timpul jafului. Mai exact, în afară de uşa de la intrare, care a cedat din balamale, nimic altceva nu a mai căzut la datorie în urma exploziei.

Nu sunt specialist, dar din punctul meu de vedere butelia era veche. Adică era consumată, cum se spune. Asta dezvăluie cât de sărac era autorul jafului, care nu a avut bani să meargă să umple butelia înainte de jaf. A venit cu butelia aia cumpărată de Paşte, anul trecut, la care a făcut ceaune întregi de mămăligă şi a fiert oale de supă de legume, căci bani de carne nu cred că avea.

Altă explicaţie pentru că explozia nu a avut efectul scontat nu există. După ce că a pierdut noaptea pentru a se deplasa până la sediul băncii, autorul jafului a plecat la fel de sărac cum venise. Dar mai bogat cu un dosar penal. (Ilie BUTELIE)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro