Mergi la conţinutul principal

De ce n-o vor pesediştii brăileni înapoi în partid pe Emilia Meiroşu

• pe surse, am aflat că aceasta s-ar cam fi certat luna trecută cu cei din echipa care îi analiza adeziunea, jignindu-l pe vicele Alexandru Jantea • atât Rotaru cât şi deputatul Florin Mircea au declarat că Meiroşu trebuie să primească o confirmare de la organizaţia sectorială, pentru ca adeziunea să îi fie analizată şi validată de organizaţia municipală • pe de altă parte, în Parlament, votul ei a fost de folos PSD • europarlamentarul Mihai Tudose, de asemenea fost membru Pro România, dar reprimit în rândurile PSD Brăila şi-a exprimat speranţa că lucrurile se vor clarifica

 

PSD-iştii brăileni nu se grăbesc să o primească înapoi în sânul partidului pe Emilia Meiroşu, după ce aceasta a lansat o serie de acuzaţii în spaţiul public în timp ce activa ca deputat al Pro România. Parlamentarul a lansat, joi, 20 februarie, un mesaj pe pagina de Facebook, în care a anunţat, printre altele, faptul că nu a primit încă vreun răspuns oficial privind adeziunea sa făcută la nivelul organizaţiei judeţene a PSD Brăila. Pe surse, am aflat că Emilia Meiroşu s-ar fi luat la ceartă luna trecută cu membrii Adunării Generale a organizaţiei sectoriale din care face parte şi l-ar fi jignit pe viceprimarul Alexandru Jantea, în cadrul şedinţei în care trebuia să îi fie dezbătută şi acceptată adeziunea. Mai mult, se pare că deputatul nu prea ar fi bine văzut în rândurile PSD-iştilor, dovadă fiind, după cum ne-au informat surse politice, adeziunea Emiliei Meiroşu nu a fost însuşită de niciun social-democrat, aşa cum este “regula recomandărilor” în partid, ci a fost făcută în nume propriu.

“Eu și încă 150 de oameni din rândul celor 1.000 de demisionari am hotărât să ne înscriem pe 20 decembrie 2019 în PSD Brăila, tocmai pentru că o parte din greșelile enumerate de senatorul Ionuț Vulpescu au fost recunoscute la nivelul partidului. O delegație a depus adeziunile la PSD Brăila, ținând cont de invitația publică a președintelui organizației, senator Ion Rotaru și a mesajelor de unitate a oamenilor de stânga venite din partea președintelui PSD Marcel Ciolacu. Am înțeles că în cursul săptămânii viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) se va definitiva dacă eu, împreună cu cei care și au exprimat acordul scris de a se alătura celor care au înțeles că România are nevoie de un partid de stânga puternic, deschis și dinamic, vom fi primiți în PSD Brăila”, scria Meiroşu pe reţelele de socializare la finele săptămânii trecute.

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au luat legătura cu liderii social-democraţilor brăileni pentru a vedea care este situaţia în PSD Brăila în ceea ce priveşte adeziunile primite de la foştii membri ai partidului lui Victor Ponta şi în mod special privind soarta deputatului de Brăila.

 

Foştii colegi ai Emiliei Meiroşu o dau cotită că trebuie parcurşi paşii procedurali

 

Preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a confirmat oarecum faptul că la adunarea generală a organizaţiei sectoriale când s-a dezbătut adeziunea Emiliei Meiroşu, “spiritele s-ar fi aprins”, însă nu a dorit să intre în detalii. Chiar şi aşa, acesta a adăugat că la începutul lunii, discuţiile pe tema adeziunii deputatului trebuia reluate, însă de această dată membrii organizaţiei de cartier nu au asigurat cvorumul, cei mai mulţi declarând că nu pot participa din motive de sănătate. Rotaru a precizat că există o procedură standard care trebuie urmată atunci când vine vorba de validarea adeziunilor: o discuţie în cadrul organizaţiei sectorului unde cel care vrea să se înscrie în partid locuieşte, urmată de o validare în cadrul Biroului Executiv Municipal, dar asta în funcţie de ceea ce se întâmplă în prima etapă. Şeful PSD Brăila a afirmat că din partea Pro România, organizaţia a primit în total 148 de adeziuni, dintre care aproape 95 au fost deja analizate şi chiar validate, urmând ca în curând Biroul organizaţiei Municipale să se întrunească pentru a da votul final.

“În ceea ce o priveşte pe doamna Meiroşu, a depus şi dumneaei adeziune. Aceasta a fost discutată într-o primă fază luna trecută, din ce am înţeles eu. Acolo au fost nişte discuţii mai aprinse, nu s-a ajuns la o concluzie. Nu intru în detalii. A mai fost convocată o şedinţă, dacă nu mă înşel, luna aceasta pe la început, însă nu a avut cvorum statutar, fiindcă au venit foarte puţini membri, mulţi dintre ei au motivat că era bolnavi sau că au avut probleme. Şi nu s-a mai ţinut şedinţa respectivă. Urmează ca organizaţia să ţină şedinţa pentru a discuta şi solicitarea doamnei Meiroşu, după care intră pe procedura pe care am explicat-o mai înainte. Cam asta este situaţia la care ne aflăm la momentul în care discutăm”, a declarat Rotaru.

Întrebat dacă este adevărat că foarte mulţi PSD-işti au ceva împotriva revenirii Emiliei Meiroşu în partid, după atacurile din perioada când aceasta se afla în Pro România, senatorul a afirmat că sunt foarte multe discuţii pro şi contra, însă nu a dorit să intre în detalii. Întrebat cine anume a semnat recomandarea deputatului, Rotaru a afirmat că nu ştie cu exactitate, fiind vorba despre o informaţie care îi interesează pe cei din organizaţia municipală. Cât despre diferenţa dintre revenirea rapidă a lui Mihai Tudose în PSD, la doar câteva zile după ce a anunţat că va face acest pas şi tărăgăneala în ceea ce o priveşte pe Meiroşu, Rotaru a subliniat că europarlamentarul brăilean face parte dintre primii membri ale căror adeziuni au fost analizate în organizaţiile sectoriale şi votate apoi de Biroul Municipal. Senatorul a mai adăugat că situaţia s-ar fi repetat şi în cazul Emiliei Meiroşu dacă nu ar fi apărut probleme la momentul dezbaterii adeziunii acesteia în cadrul organizaţiei din zona Şoseaua Buzăului.

“Din câte discutam cu domnul preşedinte Sorin Boşneag (n.r. - preşedintele organizaţiei municipale a PSD Brăila), probabil că săptămâna aceasta urmează să fie confirmaţi cei care au fost discutaţi anterior. Urmând să mai vedem după aceea, în funcţie de eşantionul pe care îl mai au. Pentru că mai sunt. O parte dintre cei care nu au fost discutaţi până acum, ori nu au mai fost găsiţi la adresa indicată, la numărul de telefon, ori nu au venit din varii motive. În perioada următoare vom discuta toate adeziunile. Dacă unii dintre ei nu mai doresc, că este şi asta o variantă,  vom vedea. Noi am fost consecvenţi pe decizie şi o să fim în continuare”, a mai adăugat senatorul.

Întrebat dacă Biroul organizaţiei Municipale va discuta oricum cazul Emiliei Meiroşu, chiar dacă nu a fost confirmată de organizaţia de sector, având în vedere faptul că este deputat, Rotaru a subliniat că trebuie respectată procedura pentru toţi membrii, în mod egal, astfel că şi aceasta trebuie să parcurgă toţi paşii privind adeziunea.

 

Acelaşi mesaj, transmis şi de Florin Mircea

 

Deputatul PSD Brăila Nicu Niţă nu a putut fi contactat pentru a oferi vreun comentariu privitor la adeziunile celor de la Pro România şi implicit cea a Emiliei Meiroşu, însă colegul său din Cameră, Florin Mircea, s-a arătat puţin deranjat de faptul că aceasta a anunţat pe Facebook că nu este primită în organizaţie.

“Respectăm prevederile statutare, cu etapele de primire a fiecărui membru în partid. Când vom avea toate aceste etape parcurse, mergem mai departe şi lucrăm. Dar nu este deloc în regulă. În primul rând, lucrurile nu se rezolvă nici pe Facebook, nici în mass-media. Fiecare îşi clarifică şi îşi explică adeziunea”, a declarat Mircea. Aşa o fi, dar în ultimul timp, când Meiroşu a votat alături de deputaţii PSD, în Parlament, a fost bună? Dacă pesediştii sunt aşa corecţi trebuia s-o informeze direct, de când a venit cu adeziunea, că din x motive n-o mai vor în partid.

 

Tudose speră ca lucrurile să se clarifice

 

Contactat telefonic, ieri, pentru a vedea cum comentează întârzierea acceptării adeziunii fostei sale colege, atât în PSD cât şi în perioada cât a activat în Pro România, europarlamentarul brăilean, Mihai Tudose a precizat că vrea să vină în Brăila şi să discute cu membrii organizaţiei înainte de a face vreun comentariu. Acesta a adăugat că nu ştie ce anume a declarat Meiroşu pe Facebook şi că nu poate comenta din exterior subiectul, dar şi-a exprimat convingerea că situaţia se va regla.

“Nu ştiu foarte multe despre acest subiect deocamdată şi nu vreau să comentez în necunoştinţă de cauză. Sunt convins că lucrurile se vor regla. Sunt procedurile mai greoaie în privinţa adeziunilor la PSD. Şi au fost şi mulţi care au venit cu adeziuni. Ăsta este adevărul”, a declarat Tudose.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro