Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ce este mai bine să cumperi anvelope all season?

Nu trebuie să uiți că anvelopele mașinii tale sunt singurul punct de contact cu șoseaua. Asta înseamnă că una dintre principalele caracteristici pe care trebuie să le căutăm atunci când alegem cauciucuri este siguranța pe care o pot oferi în timpul conducerii.

Prin urmare, ne întrebăm, este convenabil să cumpărăm anvelope All Season pentru siguranță în conducere? În continuare, îți explicăm care sunt principalele beneficii pe care le vei obține atunci când vei efectua o schimbare a anvelopelor vehiculului cu acest tip de roți pe tot parcursul anului.

Anvelope all season, de ce să le cumperi?

Anvelopele all season, numite și mixte, sunt anvelope hibride și potrivite pentru utilizare pe tot parcursul anului, indiferent de temperatură sau condițiile meteorologice. Datorită designului și construcției lor, vei putea obține performanța anvelopelor de iarnă împreună cu caracteristicile anvelopelor de vară.

Acest lucru este esențial mai ales pentru cei care locuiesc în zone unde temperaturile suferă modificări extreme, deoarece acest tip de anvelopă răspunde eficient atât în ​​condiții de căldură extremă, cât și la temperaturi sub 7 grade, moment în care o anvelopă de vară își pierde toată eficacitatea.

Pentru acei șoferi care nu o știu, anvelopele tradiționale au o compoziție și un design diferit în funcție de faptul dacă sunt proiectate pentru a fi utilizate în perioadele în care căldura este abundentă (anvelopele de vară) sau când temperaturile sunt foarte scăzute (anvelopele de iarnă).

Cum diferă?

Anvelopele de vară au caracteristici care le fac mai capabile să reziste la temperaturi ridicate din punct de vedere al compușilor, dar și din punct de vedere al designului, având de exemplu caneluri care evacuează apa fără probleme și cu uzură redusă.

Pe de altă parte, se crede că anvelopele de iarnă sunt utile atunci când temperatura este sub șapte grade Celsius (7 ° C), moment în care o anvelopă de vară își pierde o mare parte din performanțele de siguranță. Atunci anvelopa de iarnă este cea care ne oferă cele mai bune performanțe în materie de aderență, frânare și tracțiune. Aceste cauciucuri sunt, de asemenea, înlocuitoare pentru lanțurile de zăpadă, ceea ce reprezintă un avantaj suplimentar.

Prin urmare, pentru a evita să alegi între anvelopele de vară sau de iarnă, montarea unor anvelope all season pe mașină, într-un fel, este ca și cum ai purta roți hibride care combină caracteristicile anvelopelor de iarnă și de vară. Acest lucru va însemna mari beneficii pentru tine.

1. Spune adio termometrului

Datorită anvelopelor mixte, nu va trebui să te mai gândești niciodată la temperatură, deoarece o anvelopă all season răspunde foarte eficient indiferent de vreme. Poți conduce în siguranță în caz de soare, ploaie sau zăpadă.

2. Vei economisi bani

A-ți echipa vehiculul cu anvelope pentru lunile fierbinți și a efectua o schimbare a acestora atunci când se apropie frigul va presupune o cheltuială suplimentară. Datorită anvelopelor All Season, poți reduce costurile, nefiind nevoit să investești în ambele tipuri de anvelope.

Poți investi acești bani în alte elemente ale vehiculului tău, cum ar fi achiziționarea unei remorci.

3. Vei face mai puține schimbări de anvelope

Va trebui să schimbi anvelopele, dar din cauza uzurii naturale sau a kilometrajului, niciodată din cauza unei schimbări de sezon, ca și când ai avea de-a face cu anvelopele de iarnă și de vară.

În plus, trebuie să reții că, dacă vrei să păstrezi anvelopele vechi de vară/iarnă, trebuie să le păstrezi în condițiile potrivite și în deplină siguranță, pentru a nu le deteriora atunci când nu le folosești. Prin urmare, ar trebui să investești și într-un serviciu de păstrare a anvelopelor pentru a putea stoca anvelopele de vară atunci când trebuie să montezi anvelope de iarnă și invers.

Cu mai puține schimbări de anvelope, vei obține, de asemenea, mai mult spațiu acasă. În ciuda serviciului de custodie a anvelopelor, există șoferi care aleg să-și păstreze roțile mașinii acasă sau într-un depozit. Cu aceste anvelope all season, poți uita despre ocuparea spațiului personal stocând un al doilea set de anvelope.

4. Vei obține siguranță pe tot parcursul anului

Mulți șoferi extind utilizarea anvelopelor pentru câteva luni în afara sezonului pentru care sunt permise sau chiar folosesc o anvelopă de vară pe tot parcursul anului.

Aceasta înseamnă că, în condițiile meteorologice de iarnă, frânarea crește și, prin urmare, reduce siguranța la volan. Datorită anvelopelor all season, acest lucru s-a încheiat, deoarece poți utiliza același tip de anvelope pe tot parcursul anului, menținând în același timp siguranța.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii