Bucureştiul are foarte multe de oferit precum Parisul, fără a lua în considerare aici Turnul Eiffel şi Mona Lisa.
Bucureştiul este locul potrivit pentru reuniuni diplomatice şi gazda sofisticată a Festivalului Internaţional de Muzică „George Enescu", scrie luni Stephanie Be pe blogul său „Travel and Entertainment", afiliat portalului Huffington Post şi citat de agerpres.ro.
Rafinat sau retro, după cum îl găsesc unii sau alţii, Bucureştiul are o viaţă de noapte agitată. În Bucureşti, „Micul Paris", luxul adevărat este reflectat în preţuri. Totuşi, locurile comune de petrecere a timpului liber sunt incredibil de convenabile. Luaţi-vă patru sau cinci zile să vedeţi comoara neoclasică a României:
1. Bucureştiul şi arta clasică: Atracţii turistice despre care crezi că sunt depăşite până le vezi la faţa locului
Conform datelor din Cartea Recordurilor, Palatul Parlamentului din Bucureşti este cea mai mare şi cea mai scumpă clădire civilă administrativă, dar şi cea mai grea. O destinaţie populară pentru nunţi regale, spectacole de modă, reuniuni politice, „Casa Poporului" a fost făcută de români, în România, cu materiale româneşti ... Desigur, (românii) chiar au adus din China viermi de mătase pentru a-şi fabrica singuri draperiile.
2. Parcurile sunt perfecte
Este cineva care nu ar vrea să vadă aceste frumuseţi? Flori multicolore, oameni în vârstă care joacă şah, familii care vâslesc pe apă şi cei mai simpatici câini scoşi de stăpânii lor la plimbare. Mergeţi în Grădina Cişmigiu, Parcul Carol, Grădina Botanică, Parcurile Tineretului, Titan/Alexandru Ioan Cuza şi Herăstrău.
3. Cafenele şi viaţă de noapte
Răsfăţaţi-vă într-una dintre multele cafenele sau baruri din Centrul Vechi/Lipscani. O zonă aglomerată cu baruri, fete frumoase şi restaurante, care vă va atrage în distracţie, iar apoi veţi avea nevoie de o plimbare într-unul din parcurile menţionate mai sus.
4. Istoria în formare
Între Primul şi Al Doilea Război Mondial, Bucureştiul era supranumit „Micul Paris" pentru centrele sale industriale şi arhitectura sa elegantă. Noul „Centru Vechi" a fost reamenajat în 2013, iar astăzi continuă să se dezvolte cultural şi economic.
5. A fost modelat literalmente după Paris
Bucureştiul nu este Paris, metropolele sunt total diferite, dar influenţa franceză este evidentă, notează în încheiere Stephanie Be pe blogul amintit.