De ce aveți nevoie de un blender de mână | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

De ce aveți nevoie de un blender de mână

Un blender vechi obișnuit de blat este un echipament destul de standard în majoritatea caselor și ar trebui să poată gestiona întreaga gamă de sarcini esențiale de amestecare - purificarea legumelor fibroase, zdrobirea gheții și emulsionarea sosurilor, cum ar fi maioneza de casă. De ce v-ați deranja să vă aglomerați prețiosul spațiu de lucru din bucătărie cu un blender manual?

Răspunsul este, de obicei, din comoditate. Un blender de imersie, cunoscut și sub numele de blender stick sau blender de mână, este suficient de mic pentru a fi depozitat într-un sertar spațios și suficient de ușor pentru a fi folosit cu o singură mână. Între timp, construcția sa simplă și capacitatea de a amesteca direct într-o oală, o cană de măsurare sau un borcan facilitează curățarea sa.

Pentru cei care au deja un blender de blat, dar nu așteaptă cu nerăbdare să-l scoată sau să îi spele borcanul după fiecare utilizare - mai ales pentru sarcini mici și rapide de amestecare - un blender manual este o alternativă la îndemână. Dacă nu dețineți un blender pe blat și doriți un instrument care să poată îndeplini 90% din aceleași funcții cu mai puțină agitație, un blender de mână este exact ceea ce aveți nevoie.

Pentru ce sunt bune blenderele de mână?

Dacă iubiți supa netedă catifelată, cum ar fi o supă reconfortantă de roșii sau dovlecei, nu există o modalitate mai ușoară de a obține acea textură cremoasă de lux decât cu un blender de mână. Multe dintre rețetele de super necesită fierberea preparatelor într-o oală, adăugând apoi ingredientele primare și lichidul în aceeași oală și fierbându-le înainte de a le amesteca. Un blender manual vă permite să preparați supa chiar în oala de gătit, scufundând bagheta cu lame direct în amestecul de supă. Comparați-l cu un model de blat, care vă cere să introduceți conținutul oalei în recipient și să riscați să vă stropiți sau să dați pe jos.

În plus, pentru a împiedica aburul din a sufla capacul imediat, este recomandat ca cei care folosesc un blender de blat pentru a amesteca alimente fierbinți să nu umple recipientul mai mult de jumătate (și să acopere recipientul cu un prosop de bucătărie în locul unui capac, pentru a oferi acelui abur o cale de evadare). Deși nu există nimic în neregulă cu această abordare, înseamnă că poate fi necesar să amestecați supa în loturi, în funcție de randamentul rețetei, ceea ce face procesul mai lung. Între timp, un blender manual este utilizat într-un recipient deschis, eliminând necesitatea de a lua orice măsuri de precauție împotriva acumulării de abur.

Aveți nevoie de mai multe rețete de supă pentru a pune în funcțiune un nou blender manual? Încercați o supă rapidă de ciuperci, o supă de dovlecei, o supă bogată dar echilibrată de broccoli și brânză sau o supă de sparanghel de primăvară și tarhon.

În afară de supă, majoritatea oamenilor preferă să utilizeze un blender pentru a face maioneză de casă. Este posibil să faceți maioneză în câteva moduri diferite - într-un blender de blat, într-un robot de bucătărie sau chiar cu mâna folosind un tel.

Fiecare dintre aceste abordări vine cu dezavantaje semnificative. Aparatele mai mari nu funcționează bine decât dacă faceți un lot destul de mare de maioneză; este puțin probabil ca un volum mai mic de ingrediente să intre în contact direct cu lamele, rezultând ca gălbenușul de ou și zeama de lămâie să zboare în sus și să stropească pereții recipientului sau bolului, în loc să rămână jos lângă lame, unde ar trebui să fie. Bătutul de mână, deși poate produce o textură mai plăcută, este obositor pentru majoritatea dintre noi. În plus, toate metodele de mai sus depind de adăugarea uleiului într-o degajare lentă, constantă, care necesită multă răbdare și control.

Pe de altă parte, un blender de mână este nu doar capabil, ci și dornic să facă treaba, producând o maioneză cremoasă, delicată - cât de puțină sau multă doriți - într-un timp record. În loc să adăugați uleiul într-o ploaie lentă, îl puteți arunca pur și simplu în bol, împreună cu restul ingredientelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro