De ce ar trebui să se joace copiii cu trenulețe electrice | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

De ce ar trebui să se joace copiii cu trenulețe electrice

Orice copil adoră să se joace cu trenulețe electrice de la o vârstă fragedă. În timp ce mulți părinți cred că copiii lor doar se joacă, trenurile le pot aduce beneficii copiilor în multe feluri.

Deși obsesia unui copil pentru trenuri poate fi uneori o mare bătaie de cap, joaca cu trenurile și învățarea despre trenuri poate fi extrem de benefică pentru copiii mici.

Amintiți-vă că joaca cu jucării nu înseamnă că copilul dvs. își pierde timpul; este o parte vitală a dezvoltării copilului dvs. De la abilitățile de rezolvare a problemelor la imaginație, comunicare și motricitate fină, aceste trenulețe electrice de jucărie pot stimula etapele de dezvoltare ale copilului dumneavoastră. Modalitățile nesfârșite de asamblare a șinelor de trenuleț îl ajută pe copilul dumneavoastră să își dezvolte creativitatea și imaginația.

Joaca cu trenulețe este extrem de benefică pentru copii. Îi ajută să își dezvolte abilitățile necesare la o vârstă fragedă, cum ar fi rezolvarea problemelor și abilitățile motorii fine.

Rezolvarea problemelor

Rezolvarea problemelor este, desigur, o parte esențială a vieții noastre. Ea joacă un rol vital în succesul pe tot parcursul vieții. Capacitatea de a rezolva probleme este necesară pentru fiecare aspect al vieții dumneavoastră. Fie că observați ceva înainte de a face o achiziție sau rezolvați probleme complexe la locul de muncă, rezolvarea de probleme vă ajută în multe feluri.

Copiii dumneavoastră își pot dezvolta abilitățile de rezolvare a problemelor jucându-se cu trenulețe electrice. Atunci când un copil devine capabil să învețe cum să asambleze șinele de tren, rezultă rezolvarea de probleme. În timp ce se joacă cu trenurile, copilul dumneavoastră se va gândi cum să mute trenul fără obstacole. Ca urmare, în cele din urmă, îl va ajuta pe copilul dvs. să crească abilitatea trenului de a se deplasa fără probleme și într-un mod organizat. Dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor necesită întotdeauna timp, dar va dura o viață întreagă.

Construirea și proiectarea seturilor de trenuri îl poate învăța pe copilul dumneavoastră abilități valoroase de rezolvare a problemelor, care îi vor fi utile pentru întreaga viață. Copilul trebuie să asambleze șinele într-un mod care să permită trenurilor să ruleze fără probleme, trebuie să învețe să evite obstacolele de pe șine, cum ar fi un covor sau un picior de scaun, și trebuie să asambleze șinele în așa fel încât acestea să se conecteze într-un anumit punct. Aceste abilități sunt esențiale atunci când un copil se confruntă cu probleme în viață - el trebuie să aibă răbdare, previziune, abilități de încercare și eroare, de planificare pentru a reuși la școală și într-o viitoare carieră.

Imaginație și creativitate

De asemenea, joaca cu trenurile și cititul despre trenuri stârnește creativitatea și imaginația unui copil. Există modalități nesfârșite de a asambla șine de tren, de a conecta trenurile între ele, de a construi orașe în jurul șinelor, de a reconstitui ceea ce copilul a văzut la o emisiune de televiziune sau a citit într-o carte și de a crea o lume nouă de fiecare dată când copilul scoate cutia cu trenuri, șine și accesorii.

Dacă îi permiteți copilului dvs. să se joace cu trenulețe electrice de la o vârstă fragedă, puteți contribui la dezvoltarea imaginației și a creativității sale. Fără a fi creativi și a avea imaginație, viața ar fi atât de plictisitoare pentru noi toți.

Pentru a avansa ca societate, crearea de noi invenții este vitală. Dacă copilului dumneavoastră îi lipsesc atât imaginația, cât și creativitatea, joaca cu trenurile vă poate ajuta. Copilul dumneavoastră se va gândi la scenarii pentru a organiza împreună șinele de tren în diferite moduri.

Cercetările arată că copiii mici învață prin joacă. Trenulețele le oferă copiilor șansa de a experimenta multe forme de joacă. De exemplu, copiii se pot angaja în jocul de prefacere, deoarece reconstituie și simulează viața reală folosind trenuri, vehicule cu care probabil au intrat în contact în viața reală, ceea ce îi ajută să își dezvolte cunoștințele despre lumea din jurul lor. Copiii mici se pot implica în jocul independent, folosind concentrarea și autosuficiența pentru a asambla șinele într-un mod nou sau pentru a crea o nouă poveste cu trenulețele. Acest tip de joacă este obișnuit la copiii de 2 și 3 ani.

Abilități motorii fine

Pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră, abilitățile motorii fine sunt benefice de la o vârstă fragedă. Îl va ajuta pe copilul dvs. la scris, desenat și legat șireturi.

Jucăriile cu roți, cum ar fi trenulețele, sunt modalități excelente de a încuraja motivația unui copil de a învăța să se târască și să meargă pentru a se juca cu jucăriile. Trenurile dezvoltă abilitățile motorii fine pe măsură ce copilul apucă, împinge, trage, rostogolește și conectează trenurile și șinele între ele.

Trăgând trenulețele și asamblând șinele, copilul dvs. își poate dezvolta abilitățile motorii fine în cel mai scurt timp. Mai mult, puteți chiar adăuga elemente suplimentare pentru a spori abilitățile motorii fine ale copilului dvs.

Comunicare și vocabular

Atunci când copiii dvs. se joacă cu trenulețe electrice, comentariile dvs. descriptive îi pot ajuta în ceea ce privește abilitățile de comunicare și vocabular. Copilul dumneavoastră va dezvolta o înțelegere a lumii din jurul său.

Joaca cu trenurile și cititul despre trenuri poate fi, de asemenea, benefică în dezvoltarea mai multor alte abilități, cum ar fi dezvoltarea vocabularului, imitarea zgomotelor, construcția, predicția, secvențierea, numărarea și identificarea culorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro