De 8 martie, daruri pentru 50 de mame din Ucraina și pentru copilașii lor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Întâlnire de suflet

De 8 martie, daruri pentru 50 de mame din Ucraina și pentru copilașii lor

* de Ziua Internațională a Femeii, 50 de mame refugiate din Ucraina, împreună cu copiii lor, au vizitat Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, la invitația ierarhului Dunării de Jos * copilașii s-au rugat și au cântat împreună cu ÎPS Părinte Casian, au vizitat sălile muzeului și au fost răsplătiți cu daruri

 

Comuniune și rugăciune pentru mamele și copiii ucraineni care și-au găsit un al doilea cămin la Dunărea de Jos.

"Astăzi, 8 martie, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a avut loc o întâlnire de suflet cu semeni din Ucraina cazați în aceste zile în Campusul studențesc "Al. Ioan Cuza". La evenimentul prilejuit de Ziua Internațională a Femeii au participat 50 de mame cu copiii lor, refugiați din zonele de conflict armat din țara vecină și primiți cu multă prietenie și dragoste în municipiul de la Dunăre", a precizat, într-un comunicat, pr. consilier Rareș Bucur.

Ierarhul Dunării de Jos i-a primit părintește pe oaspeți în Capela Muzeului Eparhial, pentru a serba această minunată zi, a Mamelor de pretutindeni, prin rugăciune, comuniune și fapte bune. Copilașii din Ucraina au dialogat cu Părintele Arhiepiscop Casian, au rostit rugăciuni și au cântat împreună cu acesta imne închinate Maicii Domnului și cântece dedicate mamelor. Iar drept răsplată binemeritată au primit daruri: iconițe, flori, dulciuri, precum și produse de igienă personală.

De la Capela Muzeului Eparhial, mamele și copiii au purces în Sala de expoziții temporare "Sergiu Dumitrescu" a instituției de cultură. Acolo, au vizitat Expoziția de artă creștină "Lumină. Culoare. Rugăciune" și au fost angrenați în jocuri, alături de ÎPS Arhiepiscop Casian. Toate aceste activități le-au readus oaspeților zâmbetele de chipuri, făcându-i să uite, preț de câteva ore, de necazurile care s-au abătut asupra țării lor. Evenimentul s-a încheiat firesc, cu vizitarea sălilor și a Atelierelor de restaurare din cadrul muzeului.

Potrivit pr. Rareș Bucur, în această binevenită vizită la muzeu, mamele și copiii ucraineni i-au avut alături pe studenții și masteranzii Departamentului de Teologie al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie Galați.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro