Mergi la conţinutul principal

De 1 martie, a avut loc depunerea jurământului militar în Garnizoana Brăila

• este vorba de soldații gradați profesioniști aflați la instruire în modulul instruirii individuale, în perioada 5 februarie - 12 aprilie 2024 • noii soldați profesioniști de la Batalionul 285 Artilerie „Vlaicu Vodă” Brăila și Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”, unitate din cadrul Flotilei Fluviale, au jurat credință patriei 

 

Vineri, 1 martie, la sediul Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă” Brăila, a avut loc ceremonia depunerii jurământului militar de către soldații gradați profesioniști aflați la instruire în modulul instruirii individuale, în perioada 5 februarie - 12 aprilie 2024.

„Jurământul militar reprezintă o adeziune sacră, conștientă și responsabilă, prin care militarul se angajează cu toată ființa și conștiința sa, chiar cu jertfa supremă, să-și îndeplinească obligațiile și îndatoririle față de patrie. La acest eveniment, unic în viața fiecărui militar, au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonel Sorin Călin, comandanți ai unităților militare din Garnizoana Brăila, militari din cadrul batalionului, precum și membrii ai familiilor militarilor”, au precizat surse din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Tot vineri, 35 de militari care urmează programul de formare a soldaților profesioniști, seria a III-a, au depus jurământul militar în urma parcurgerii activităților de instucție din cadrul modulului de pregătire individuală la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”, unitate din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența comandantului Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Nicu Chirea, și a locțiitorului pentru infanterie marină, colonel Șerbănel Stoica.

„Această etapă de instruire care a cuprins și evaluarea prin care militarii au demonstrat că au toate cunoștințele și deprinderile necesare pentru standardele cerute, s-a încheiat cu momentul, de o înaltă încărcătură emoțională, prilejuit de depunerea jurământului militar sub faldurile drapelului României. Prin cuvintele rostite, militarii și-au asumat responsabilitățile, onoarea și demnitatea pe care o conferă statutul de apărător al țării și al poporului român, valori la care cei care poartă haina militară se raportează și care i-au călăuzit pe înaintașii noștri în apărarea, chiar cu prețul vieții, a gliei strămoșești”, au precizat surse din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

Comandantul Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Nicu Chirea, i-a felicitat și i-a încurajat pe proaspeții militari, exprimându-și, totodată, încrederea că vor fi demni de jurământul făcut și că vor manifesta seriozitate și interes în nobila meserie a armelor pe care au îmbrățișat-o.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro