Mergi la conţinutul principal

Deținuții din Penitenciarul Brăila au jucat fotbal cu elevii la “Cupa Dunării”

* în data de 24 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Jocului, s-a desfășurat, în Sala Sporturilor Brăila, “Cupa Dunării” la fotbal de sală * la provocarea echipei de fotbal a Penitenciarului Brăila au răspuns afirmativ echipele de fotbal ale Liceului Teoretic “D.P. Perpessicius”, Colegiului Național “G.M. Murgoci” și Liceului Teoretic “Mihail Sebastian” * deținuții au ocupat locul al doilea

 

Meciuri de fotbal între echipa formată din zece deținuți ai Penitenciarului Brăila și elevi de la trei licee din Brăila. Cu ocazia Zilei Internaționale a Jocului, în data de 24 mai, la Sala Sporturilor Brăila, s-a desfășurat “Cupa Dunării” la fotbal de sală. Activitatea a fost posibilă în baza relației de colaborare pe care Penitenciarul Brăila o are cu Direcția Județeană de Sport Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

După cum se arată în comunicatul transmis, la provocarea echipei de fotbal a Penitenciarului Brăila au răspuns afirmativ echipele de fotbal de la Liceul Teoretic “D.P. Perpessicius”, Colegiului National “G.M. Murgoci” și Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”. “Prin organizarea acestei competiții, s-a dorit promovarea importanței Zilei Internaționale a Jocului atât în rândul persoanelor private de libertate, cât și în rândul elevilor, precum și antrenarea spiritului competitiv al participanților, prin implicarea acestora în activități care să contribuie Ia valorificarea, dezvoltarea aptitudinilor sportive și menținerea unei stări optime de sănătate. Practicarea într-un cadru organizat a activităților sportive de către deținuți contribuie atât la detensionare, cât și la dezvoltarea de atitudini și aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor și a adversarului, îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea capacității de a lua decizii responsabile”, a precizat Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Echipa Penitenciarului Brăila, formată din 10 deținuți, a demonstrat pe teren multă voință și dăruire, reușind să se claseze pe locul II, iar acest lucru a fost posibil  datorită implicării și dedicării față de această disciplină a monitorului sportiv din cadrul Penitenciarului Brăila - Alin Pănuța, care crede cu tarie că: “Talentul câștigă meciuri dar munca de echipă și inteligența câștigă campionate” – Michael Jordan.

Toate echipele de fotbal participante au dovedit pe teren spirit de echipă și fairplay, multă implicare și responsabilitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro