Mergi la conţinutul principal

Deținuții din cadrul Penitenciarului Brăila au participat la celebrarea Zilei Unirii la Muzeul Brăilei

cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române, un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila a participat la o activitate ce s-a desfășurat la Muzeul Brăilei „Carol I”, activitate ce a constat într-o prezentare a evenimentelor premergătoare Unirii de la 1859 și a personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza

 

Cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române, un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila a participat la o activitate ce s-a desfășurat la Muzeul Brăilei „Carol I”. Activitatea a constat într-o prezentare a evenimentelor premergătoare Unirii Pricipatelor Române de la 1859 și a personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Potrivit datelor transmise de reprezentanții Penitenciarului Brăila, deținuților li s-a prezentat istoria Brăilei de la începuturile sale, oferindu-le o perspectivă bogată asupra evoluției orașului și a comunității sale. Ghidul muzeului a transmis informații despre momentele cheie din istoria orașului, evidențiind contribuțiile personalităților marcante care au influențat destinul orașului. ”Evenimentul a avut scopul de a oferi persoanelor private de libertate oportunitatea de a se implica într-o activitate educativă și culturală, promovând astfel reintegrarea și dezvoltarea personală. Prin această activitate, am dorit să subliniem importanța înțelegerii istoriei naționale și a valorilor comune care unesc societatea. Totodată, participarea la astfel de evenimente culturale și educative joacă un rol esențial în procesul de reabilitare, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare personală. Ne exprimăm recunoștința față de Muzeul Brăilei «Carol I» pentru deschiderea către această colaborare și suntem încrezători că această activitate a adus beneficii semnificative celor implicați”, a transmis purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, agent principal de poliție penitenciară Adrian-Cosmin Nicoară  .

În comunicatul transmis, se mai precizează că Unirea Principatelor a avut un impact semnificativ asupra evoluției României, deschizând drumul către formarea statului român modern, iar actul istoric înfăptuit în data de 24 ianuarie 1859 vine ca o lecție prin care noi toți trebuie să conștientizăm cât de important este să fim solidari, empatici și, nu în ultimul rând, să fim încrezători.                                         

Acum 165 de ani, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor comun al ambelor principate, semnificând începutul unui parcurs comun spre unitate și progres.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro