Mergi la conţinutul principal

Deținuții de la Penitenciarul Braila au prezentat «Lecții de viață» elevilor de la Colegiul Tehnic “C.D. Nenițescu”

săptămâna trecută, la unitatea de învățământ s-a desfășurat activitatea ce a avut ca scop prevenirea criminalității și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, precum şi prevenirea tulburărilor de comportament de tip antisocial în rândul elevilor

 

Elevii de la Colegiului  Tehnic “C.D. Nenițescu” au avut întâlniri cu deținuții de la Penitenciarul Brăila, care le-au prezentat experiențele lor de viață și le-au recomandat să se ferească de lumea infracțională.

În data de 11 aprilie, la Sediul Colegiului  Tehnic ”C.D. Nenițescu”, a avut loc activitatea ”Lecții de viață”, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila  și unitatea de învățământ. ”Activitatea a avut drept scop prevenirea criminalității și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, prin sensibilizarea comunității cu privire la exercitarea spiritului civic responsabil, precum şi prevenirea ori combaterea tulburărilor de comportament de tip antisocial în rândul elevilor. În prima parte a activității, colaboratorii prezenți la activitate au prezentat aspecte teoretice privind consumul și traficul de droguri. De asemenea, reprezentantul Jandarmeriei a expus comportamente ce pot fi adoptate în vederea evitării comiterii de infracțiuni”, se arată în comunicatul transmis de la Penitenciarul Brăila.

Ulterior, deținuții prezenți, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, au susținut prelegeri adolescenților din instituția de învățământ parteneră, privind modul în care stilul de viață adoptat le-a influențat negativ viața fiind identificate cauzele și consecințele infracționalității.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro