Mergi la conţinutul principal
Campania “Ghiozdănel pentru școlărel”

Deținuții de la Penitenciarul Brăila au donat rechizite pentru elevi

• circa 150 deținuți au dăruit rechizite în valoare de aproape 5.000 lei, acțiunea făcând parte din proiectul educațional ”Un dar mic, o faptă mare!” • alte două donații au venit din partea companiei Quick Telesales (trei ghiozdane complet echipate) și lui Liviu Gheorghe (1.000 lei) • cei care vor să susțină educația copiilor din medii defavorizate mai pot face donații și astăzi la sediul redacției “Obiectiv”

 

De-a lungul celor trei ediții, campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel” s-au alăturat oameni de toate vârstele și din toate ocupațiile profesionale. Elevi sau studenți, antreprenori sau pensionari, sute de oameni au donat rechizite și ghiozdane pentru ca elevii ce provin din medii defavorizate să poată merge la școală. Anul acesta, în premieră, campania a reușit să mobilizeze și deținuții din Penitenciarul Brăila, chiar într-un număr destul de mare. Astfel, la nivelul Penitenciarului Brăila – Serviciul Educație, cu sprijinul Serviciului Aplicarea Regimurilor, a demarat proiectul educațional ”Un dar mic, o faptă mare!”, iar aproximativ 150 deținuți nu au ezitat nici o clipă să ajute “modest”, așa cum spun ei, dar din “suflet”, achiziționând rechizite școlare în valoare de 5.000 lei.

Proiectul a reușit sensibilizarea deținuților în vederea exercitării spiritului civic responsabil, susținând în acest fel copiii proveniți din familii afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare începerii noului an școlar. Mai mult, prin cultivarea acestor valori la deținuți s-a dorit transformarea valorilor sociale în principii de conduită personală.

“Implicarea acestora în acest proiect ne-a demonstrat că perioada executării pedepsei privative de libertate reprezintă un foarte bun prilej de reflecție interioară, de descoperire a unor resurse individuale ce pot genera comportamente prosociale, chiar responsabilizarea socială a unor categorii de persoane vulnerabile, așa cum este și cazul lor. A trezi și a dezvolta spiritul caritabil la deținuți, a cultiva valorile lui ar putea fi una din sarcinile de seamă ale educatorilor, un spirit care transformă valorile sociale în principii de conduită personală. Prin aceste activități, deținuții vor înțelege că valoarea unui om rezidă în ceea ce este capabil să dea și nu în ceea ce este el capabil să primească. Cu siguranță, voluntariatul este singura modalitate prin care putem readuce o rază de speranță în sufletele celor pentru care soarta, din păcate, nu a rezervat prea multe bucurii”, ne-a transmis comisar șef de poliție penitenciară Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Rechizitele au fost aduse săptămâna aceasta la sediul redacției “Obiectiv”, iar în prima zi de școală vor ajunge la copii.

 

Ultima zi în care mai puteți dona ghiozdane și rechizite!

Brăilenii care vor să sprijine educația copiilor din medii defavorizate pot face și astăzi donații la sediul redacției “Obiectiv” din strada Mihai Eminescu nr. 56, etaj 2, care este deschis între orele 10.00-16.00. Puteți dona orice articol îi este necesar unui elev: ghiozdan, penar, stilouri, pixuri, creioane, carioci, riglă, radieră, ascuțitoare, trusă de geometrie, caiete dictando, matematică tip I, tip II, caiete studențești, geografie, biologie, muzică, cu foaie velină, bloc de desen, acuarele, pensule, etichete caiete foi A4, etc. Orice ajutor în materie de rechizite este binevenit și va fi de mare ajutor pentru copiii mai puțin norocoși.

De asemenea, la fel ca anul trecut, se pot face donații inclusiv în bani, iar organizatorii campaniei se vor ocupa să achiziționeze rechizite pentru copii. Donatorii și bunurile sau sumele de bani vor fi făcute publice, așa cum v-am obișnuit.

Campania “Ghiozdănel pentru școlărel”, ediția a III-a, este organizată de Forumul Tinerilor din România-Brăila, Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub, Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

 

Noi donații în rechizite și bani

SC Quick Telesales SRL, companie specializată în servicii de tip call center, fondată în Brăila, susține educația copiilor! Compania a donat trei ghiozdane complet echipate pentru școală, gest pentru care le mulțumim.

De asemenea, mulțumiri merg și către Liviu Gheorghe, de meserie IT-ist, care a donat suma de 1.000 lei. Donația acestuia va fi de mare folos pentru copii care au nevoie de un viitor mai bun.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro