Mergi la conţinutul principal

Deținuți minori de la Tichilești, muncă voluntară cu prilejul „Zilei Internaționale a Carității”

* s-au desfășurat o serie de activități ce au urmărit înțelegerea de către persoanele internate în unitatea de detenţie a unor concepte prosociale, precum caritatea și voluntariatul * a fost susținută o activitate de caritate la sediul Organizației «TREBUIE» din Brăila, ce a presupus toaletarea arbuștilor și reîmprospătarea pereților exteriori din zona rampei de acces a copiilor și adulților cu dizabilități

 

 

 

Deţinuţii din cadrul Penitenciarului Tichileşti au participat la activităţi în cadrul cărora au primit informaţii privind actele de caritate şi voluntariat, acţiunile având scopul de a-i ajuta în reintegrarea socială după eliberarea din penitenciar. A fost susținută o activitate de caritate la sediul Organizației «TREBUIE» din Brăila, ce a presupus toaletarea arbuștilor și reîmprospătarea pereților exteriori din zona rampei de acces.

Cu prilejul „Zilei Internaționale a Carității” în cadrul unităţii s-au desfășurat o serie de activități ce au urmărit, pe de o parte, înțelegerea de către persoanele internate a unor concepte prosociale, precum caritate și voluntariat. Pe de altă parte, au vizat experimentarea acestora în mediul social comunitar (altul decât cel penitenciar), în scopul de a acorda sprijin fizic și emoțional unor persoane care se confruntă cu situații problematice de viață specifice celor care se află în centre de zi pentru copii și persoane adulte cu dizabilități. „În data de 9 septembrie a fost susținută o activitate de caritate la sediul Organizației pentru copii și adulți cu dizabilități «TREBUIE» din Brăila, ce a presupus toaletarea arbuștilor și reîmprospătarea pereților exteriori (din zona rampei de acces a a copiilor și adulților cu dizabilități), precum și curățarea celor două gradini din fața centrului de către tinerii custodiați, fiind urmărită prin prisma acestei activități valoarificarea educaţiei incluzive, întrucât atât tinerii participanți cât și beneficiarii direcți ai proiectului reprezintă grupuri expuse riscului de excluziune socială, caracterizate prin lipsa abilităţilor de a desfăşura în mod normal activităţi cotidiene, necesitând măsuri de protecţie în sprijinul recuperării, integrării şi incluziunii sociale.

Prin acest proiect, tinerii din Centrul de Detenție Tichilești au avut posibilitatea de a-și face vocea auzită, de a se explora și de a arăta lumii care sunt năzuințele lor. Efortul de a le transpune, exteriorizarea stărilor interioare și a aspirațiilor pot avea efecte pozitive, contribuind la reorientarea comportamentului ce are la bază valorile sociale și morale dezirabile”, se arată în comunicarea transmisă de purtătorul de cuvânt de la Centrul de Detenţie Tichileşti, agent şef adjunct Voicu Mircea-Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro