Mergi la conţinutul principal

Deținuți din Penitenciarul Brăila, implicați în proiectul «De vorbă cu personalități locale»

un număr de 15 deținuți din cadrul Penitenciarului Brăila a avut ocazia de a afla informații privind sportul tradițional românesc, oina, în cadrul unei întâlniri cu președintele și vicepreședintele Federației Române de Oină

 

Mai mulți deținuți din cadrul Penitenciarului Brăila au avut ocazia de a se întâlni cu personalități locale în domeniul sportului și de a afla informații despre sportul tradițional românesc - oina. În data de 20 octombrie, la Penitenciarului Brăila, în cadrul Proiectului „Personalități locale - modele de viață și surse de potențare a valorilor sociale” coordonat de agent șef de poliție penitenciară  Alin Pănuță  – monitor sportiv  în cadrul Serviciului de Educație al Penitenciarului Brăila, un număr de 15 deținuți  au avut ocazia de a afla informații privind sportul tradițional românesc oina sau hoina. „Au răspuns afirmativ la invitația noastră președintele Federației Române de Oină - Dobre Nicolae și Săndulescu Cornel - vicepreședintele Federației Române de Oină, care au vorbit despre istoricul jocului de oină, echipamentul folosit, regulamentul jocului, subliniindu-se spiritul de fair play pe care trebuie să-l aibe un jucător de oină. Proiectul s-a adresat deținuților care și-au manifestat dorința de diversificare a activităților derulate în detenție, prin valorificarea experienței de viață și a modelelor de reușită în plan social a unor personalități sportive. Aceste întâlniri au rolul de a promova adevăratele valori sociale și dezvoltarea unor calități umane precum dorința de cunoaștere și perfecționare, munca, studiul, perseverența, corectitudinea și pasiunea, în special la categoriile penale considerate a avea șanse mai mari de reabilitare socială, după efectuarea sancțiunilor penale. Contactul nemijlocit cu persoane care, prin efort propriu susținut, au obținut recunoașterea colectivității, precum și prezentarea directă a unor aspecte de viață care le-au marcat existența acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecție și pot canaliza resursele individuale ale celor prezenți în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social. Obiectivele urmărite au constat în diversificarea și extinderea rețelei de suport social prin stabilirea de contacte și colaborări cu personalități și instituții, autorități publice locale, formarea și consolidarea comportamentelor dezirabile social la persoanele aflate  în detenție”, se arată în comunicatul transmit de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, Simona Kober.

Potrivit lucrătorilor din unitatea de detenție, intervenția recuperativă a persoanelor private de libertate derulată în unitățile penitenciare se realizează respectând principiul deschiderii către comunitate, astfel încât această perioadă să fie percepută ca parte componentă a traseului existențial al fiecărui individ care execută pedepse privative de libertate, urmărindu-se, în egală măsură, atât diminuarea cauzelor infracționale, cât și pregătirea revenirii în colectivitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro