Deţinuţii s-au întâlnit cu propriii copii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Pentru a marca Ziua de 1 Iunie,

Deţinuţii s-au întâlnit cu propriii copii

în cadrul proiectului “Copilul, dar divin”, 7 persoane private de libertate din Penitenciarului Brăila, care au copii minori şi sunt separaţi temporar de familie, au petrecut câteva ore alături de aceştia

 

Mai mulţi deţinuţi din cadrul Penitenciarului Brăila au avut parte de întâlniri cu propriii copii, fiind astfel marcată Ziua de 1 Iunie. La data de 3 iunie a avut loc o întâlnire de suflet părinte – copil,  activitate prevăzută în calendarul activităţilor proiectului social “Copilul, dar divin” derulat de Penitenciarul Brăila. Acţiunea s-a desfăşurat în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Brăila cu Protoieria Brăila, la Aşezământul socio-medical “Sf. Mare Mucenic Pantelimon”, Lacu Sărat, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului şi a Duminicii Părinţilor şi Copiilor marcată pe 2 iunie. După cum a precizat cms. Simona Calu – director adjunct Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Brăila, prin organizarea acestor activităţi se doreşte să se ofere persoanelor aflate în detenţie oportunitatea de a petrece puţin timp de calitate cu propriul copil şi de a conştientiza importanţa prezenţei modelului parental în dezvoltarea viitorului adult. Un grup de 7 persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Brăila, care au copii minori şi sunt separaţi temporar de mediul familial au avut ocazia de a petrece câteva ore alături de aceştia, făcând un pas important în vederea consolidării legăturii dintre părintele aflat în detenţie şi copilul său. “La eveniment a fost prezent în mijlocul familiilor reunite Pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial. În cadrul atelierelor de lucru la care au participat părinţii şi copiii prezenţi au fost prezentate reperele creştine necesare unei vieţi de familie echilibrate, rolul credinţei în viaţa de familie şi au fost susţinute activităţi pentru orientarea atenţiei în acţiuni constructive: jocuri de comunicare; dezvoltare personală; modalităţi de gestionare a conflictului; transformarea conflictului toxic în conflict constructiv; jocuri de dinamizare a grupului, exprimarea emoţiilor pozitive şi negative într-un mediu securizant. Prin activitatea desfăşurată, coordonatorul proiectului, subinsp. Valentina Voinea - asistent social a dorit responsabilizarea persoanelor private de libertate cât şi identificarea unor noi modalităţi de a menţine relaţia cu famila şi mediul de suport prin implicarea în activităţi comune”, a precizat purtătorul de cuvânt al penitenciarului Brăila, cms. şef Simona Kober.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro