Deţinuţii pot fi ajutaţi să se reintegreze, după executarea pedepselor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Deţinuţii pot fi ajutaţi să se reintegreze, după executarea pedepselor

• ieri, specialişti ai Centrului de Detenţie Tichileşti au organizat o dezbatere, derulată în cadrul campaniei de sensibilizare a societăţii civile în scopul facilitării reintegrării sociale a deţinuţilor

 

În ziua de 30 mai, la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati s-a desfăşurat  activitatea-dezbatere derulată de specialişti în asistenţă psiho-socială şi educaţie din Centrul de Detenţie Brăila-Tichileşti. A fost vorba despre o acţiune din cadrul Campaniei de sensibilizare a societăţii civile privind deţinuţii cu nevoi de asistare socială, în vederea facilitării reintegrării sociale. Au participat reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Primărie, Consiliul Judeţean, instituţii de învăţământ, Serviciul de Probaţiune, reprezentanţi ai Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog.

S-a arătat faptul că, lupta împotriva criminalităţii se desfăşoară în toate statele prin măsuri concrete, deopotrivă de prevenire cât şi de constrângere, cu aplicarea sancţiunilor penale. În conformitate cu Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2015-2019, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine desfăşurarea mai multor activităţi specifice obiectivului cu privire la conştientizarea şi sensibilizarea opiniei publice privind reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. “Proiectul vizează valorificarea experienţei de viaţă a tinerilor arestaţi preventiv, dar şi tinerilor condamnaţi aflaţi în executarea unei măsuri educative în regim închis şi deschis din Centrul de Detenţie Brăila-Tichileşti, pentru conştientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra lor, necesitatea respectării regulilor şi a legilor comunităţii în care trăiesc şi importanţa integrării în societate. Valorificarea experienţei persoanelor condamnate poate condiţiona asumarea şi învăţarea unor atitudini şi comportamente dezirabile social şi evitarea comportamentelor delincvente. De asemenea, interacţiunea directă cu lucrătorii sau cu persoanele private de libertate contribuie la cunoaştere mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă şi înţelegerea fenomenului infracţionalităţii, în sensul prevenirii comportamentelor de acest gen”, au explicat reprezentanţii Penitenciarului Tichileşti.

În vederea prevenirii şi combaterii excluziunii sociale, activitatea şi-a propus promovarea principiului egalităţii de şanse, prin prezentarea problemelor şi dificultăţilor cu care se confruntă unele persoane private de libertate şi, în măsura în care se poate, identificarea unor soluţii sau alternative.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro