• la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Penitenciarului Brăila s-a desfăşurat “Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate” • pentru acest eveniment, cei 12 angajatori au oferit aproximativ 40 locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate
Locuri de muncă pentru deţinuţii din Penitenciarul Brăila. La sfârşitul săptămânii trecute, în clubul unităţii de detenţie s-a desfăşurat “Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate”. Acţiunea a fost realizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila în colaborare cu membrii Serviciului de Educaţie din Penitenciarul Brăila. Au participat peste 100 de deţinuţi care se află în ultima perioadă de executare a pedepsei cu închisoarea. “Pentru acest eveniment, cei 12 angajatori au oferit aproximativ 40 locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate. Deţinuţilor le-au fost prezentate serviciile oferite de AJOFM Brăila, au fost instruiţi cu privire la modul de completare a unui curriculum vitae, au primit materiale informative cu privire la serviciile de care pot beneficia ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi înregistrate în evidenţa agenţiei. Au fost încurajaţi totodată să caute locuri de muncă după liberare. Prin organizarea acestei activităţi, unitatea de detenţie şi-a propus să promoveze, în rândul antreprenorilor, angajarea persoanelor ce urmează a fi puse în libertate, contribuind astfel la diminuarea marginalizării sociale a acestora. Cei 104 deţinuţii care au participat la această activitate sunt persoane aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei, calificate sau necalificate, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie”, a precizat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.
Potrivit reprezentanţilor unităţii de detenţie, obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserţie a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, dar încă dificil de realizat. Se arată că pregătirea pentru liberare presupune un efort conjugat al persoanei private de libertate şi al specialiştilor din penitenciar, în scopul reintegrării în comunitate. După cum a explicat sursa citată, Penitenciarul Brăila desfăşoară o arie largă de activităţi în scopul reintegrării socio – profesionale a deţinuţilor pentru perioada de după liberare.