Mergi la conţinutul principal

Deţinuţii din Penitenciarul Brăila se pregătesc de vot

Deţinuţii din Penitenciarul Brăila pot vota fără probleme la referendumul din 29 iulie, întrucât nu mai există condiţia ca votanţii să aibă domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se afla penitenciarul. Ei vor putea vota în clubul persoanelor private de libertate, unde se vor amplasa cabine de vot.
La puşcărie au început deja pregătirile pentru organizarea referendumului din 29 iulie. După cum ne-a precizat cms. Simona Kober, purtător de cuvânt al unităţii, persoanele care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate şi care nu şi-au pierdut drepturile electorale, precum şi cele aflate în arest preventiv, pot vota. "Cererile de votare prin care persoanele private de libertate îşi pot exprima în scris refuzul sau acordul de a-şi exercita acest drept se vor completa până la data de 27 iulie. Acestea trebuie să fie depuse cel mai târziu în preziua votării la biroul electoral al secţiei de votare în a cărei rază teritorială se afla penitenciarul", a adăugat sursa citată.
Pentru un număr de 150 de deţinuţi, care îndeplinesc condiţiile în vederea exercitării dreptului de vot şi care aveau actele de identitate expirate, s-au făcut demersuri în vederea preschimbării acestora. Cei aflaţi în spatele gratiilor se pot prezenta la vot începând cu orele 8.00.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro