Mergi la conţinutul principal

Deţinuţii de la Penitenciarul Brăila au primit vizita elevilor

În cadrul programului "Şcoala Altfel", mai multe grupuri de elevi au ales să facă o vizită în Penitenciarul Brăila. Vizitatorii au avut posibilitatea de a discuta cu deţinuţii despre repercusiunile condamnărilor cu închisoarea.
Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Brăila a organizat o serie de activităţi cuprinse în programul educaţional. În săptămâna 6- 10 aprilie, Penitenciarul Brăila a fost gazda mai multor grupuri de elevi. "Aceştia au avut ocazia să cunoască şi să înţeleaga rolul şi misiunea unui penitenciar, prin discuţii ample cu angajaţi ai penitenciarului din diferite domenii de activitate. În plus, le-au fost oferite informaţii despre Oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ care pregătesc personal pentru sistemul penitenciar. Elevii au avut posibilitatea de a cunoaşte şi discuta cu deţinuţii despre repercusiunile condamnărilor cu închisoarea", a precizat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.
În cadrul activităţii, deţinuţii şi elevii s-au implicat activ în găsirea de soluţii pentru prevenirea şi combaterea comportamentelor delincvente. Vizitatorii au înţeles astfel care sunt consecinţele adoptării unor comportamente infracţionale, în primul rând fiind vorba despre privarea de libertate care le afectează viitorul.
Tot în cadrul programului educaţional "Şcoala Altfel", un grup de 10 deţinuţi a vizitat Muzeul Brăilei "Carol I", acţiunea fiind organizată pentru menţinerea legăturii cu societatea şi promovarea valorilor sociale în rândul deţinuţilor.
Liceenii interesaţi de a urma o carieră în sistemul penitenciar, pot afla informaţii privind concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ universitar sau postliceal, la sediul Penitenciarului Brăila, str. Carantina, nr. 4A, telefon: 0239/619314, int. 137 - Birou Resurse Umane. Ei pot accesa şi pagina web a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, secţiunea Admitere - http://anp.gov.ro/admitere-in-institutii-de-invatamant. Săptămâna aceasta a fost demarată campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2015-2016. Campania este susţinută de o echipă mixtă formată din cadre ale Penitenciarului Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro