Mergi la conţinutul principal

Deţinuţii au petrecut câteva ore alături de copiii lor

săptămâna trecută, a avut loc o activitate în cadrul proiectului social  “Părinţi şi copii în bucuria reîntâlnirii!” la Aşezământul “Sf. Mare Mucenic Pantelimon” Lacu Sărat • au participat 9 persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Brăila, care au copii minori

 

Mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Brăila au avut posibilitatea de a petrece câteva ore alături de propriii copii minori. Acţiunea s-a organizat săptămâna trecută şi a făcut parte din proiectul “Părinţi şi copii în bucuria reîntâlnirii!”.

În baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Brăila cu Protoieria Brăila, la Aşezământul socio-medical “Sf. Mare Mucenic Pantelimon” Lacu Sărat, deţinuţii s-au întâlnit cu cei cărora le-au dat viaţă. “Un grup de 9 persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Brăila, care au copii minori şi sunt separaţi temporar de mediul familial au avut ocazia de a petrece câteva ore alături de aceştia, făcând un pas important în vederea consolidării legăturii dintre părintele aflat în detenţie şi copilul său. Prin organizarea acestor activităţi se doreşte să se ofere persoanelor aflate în detenţie oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu propriul copil şi de a conştientiza importanţa prezenţei modelului parental în dezvoltarea viitorului adult”, a precizat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Coordonatorul proiectului - subinspector Valentina Voinea, asistent social în cadrul Biroului Asistenţă Psihosocială al Penitenciarului Brăila, a vorbit despre importanţa menţinerii relaţiei cu familia de către cei condamnaţi la pedepse cu închisoarea. La eveniment, a fost prezent în mijlocul familiilor reunite Pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial pentru cateheza parohială şi reprezentant al Penitenciarului Brăila, Sectorul Reintegrare Socială, care a subliniat faptul că  cel mai mare dar pe care îl primim sunt copii, iar copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieţii. De aceea, în fiecare zi, fiecare persoană trebuie să îşi amintească importanţa educaţiei pentru viitorul unui copil şi să acţioneze pentru a-i asigura un viitor mai bun.                                                    

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro