Mergi la conţinutul principal

Deţinuţi din Penitenciarul Brăila suspectaţi de consum de substanţe interzise

* joi seara, deţinuţi aflaţi într-o cameră de deţinere au solicitat ajutor medical după ce au avut o stare de rău, aceştia ajungând la spital * potrivit unor surse, 15 deţinuţi din penitenciar ar fi consumat anumite substanţe interzise şi din această cauză s-ar fi simţit rău,  fiind luaţi de ambulanţe * de la Penitenciarul Brăia nu s-a precizat dacă a fost vorba despre consumul unor substanţe, ci doar că doi deţinuţi au ajuns la spital şi li s-au prelevat probe pentru analize

 

 

 

 

Suspiciuni de consum de substanţe interzise printre deţinuţii din Penitenciarul Brăila. Joi seara, ambulanţele ar fi ajuns la unitatea de detenţie pentru preluarea unor deţinuţi care au acuzat o stare de rău şi au cerut ajutor. Informaţia ne-a fost transmisă de anumite surse care au spus că nu mai puțin de 15 deţinuţi s-ar fi aflat în această situație, acuzând o stare de rău după ce ar fi consumat anumite substanțe. De la Penitenciarul Brăila nu ni s-a confirmat informaţia că deţinuţii ar fi consumat vreo substanţă interzisă, asta pentru că nu s-a stabilit ceva clar deocamdată, fiind efectuate verificări. Totuşi, oficial ni s-a transmis că au fost doi deţinuţi din totalul de 15 dintr-o cameră de deţinere care au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital. Rămâne să se stabilească exact despre ce a fost vorba, fiind prelevate probe pentru analize.  „În data de 03.06.2021, în jurul orei 20.00, agentul supraveghetor aflat în serviciu, a fost sesizat cu privire la faptul că doi deținuți, caza și în aceeași cameră de deținere, aflați în executarea unei pedepse privative de libertate în regim semideschis, prezintă tulburări digestive. De îndată, a fost anunțat personalul medical propriu, concomitent fiind solicitat și sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean, prin serviciul unic de urgență 112. La acel moment, efectivul camerei era de 15 deținuți, iar în urma consultului medical s-a recomandat prezentarea a două persoane la Spitalul de Urgență Brăila în vederea efectuării unui consult de specialitate. Cauzele care au condus la această situație nu pot fi stabilite cu exactitate la acest moment, la nivelul Penitenciarului Brăila fiind desemnată o comisie care va verifica împrejurările producerii incidentului. Precizăm că, nu a fost necesară internarea deținuților, aceștia revenind în unitatea penitenciară în cursul nopții cu o stare de sănătate bună”, se arată în răspunsul transmis de cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila, în urma solicitării redactorilor Obiectiv – Vocea Brăilei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro