• ieri, un grup de 10 persoane private de libertate au avut parte de ieşiri în comunitate
În ziua de 7 martie, un grup de zece persoane, elevi ai claselor V-VIII de la şcoala Gimnazială Specială Tichileşti din cadrul Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti au efectuat o vizită de documentare la Muzeul Brăilei Carol I.
Vizita este una din activităţile proiectului “Brăila 650 de atestare documentară”, derulat în cadrul parteneriatului educaţional Centenarul României Mari. Gazdă a evenimentului a fost profesor universitar dr. Ionel Cîndea, iar ghid al vizitei a fost profesor dr. Valentin Popa.
Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Tichileşti, scopul derulării activităţii îl reprezintă: îmbogăţirea cunoştinţelor despre muzee şi trezirea interesului pentru cultură şi natură, cunoaşterea şi respectarea istoriei şi tradiţiilor locale. “Rolul educativ al muzeului este de netăgăduit în pregătirea tinerilor în domeniul istoriei, educaţiei moral-civice, ştiinţelor şi artelor, realizată în şcoală. Dezvoltarea programelor educative, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială din perioada detenţiei şi informarea opiniei publice, dezvoltarea şi consolidarea de parteneriate între instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale, comunităţile locale, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care execută pedepse privative de libertate sunt principalele obiective ale implementării «Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate»“, se arată în comunicatul transmis de Centrul de detenţie Tichileşti.
Tot ieri, acelaşi grup a efectuat o vizită la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati, unde tinerii au oferit marţişoare confecţionate de ei tuturor doamnelor prezente în bibliotecă. Tinerii au fost aşteptaţi de Valentina Chiriac, şef Birou Relaţii cu Publicul şi Mihaela Lungu, bibliotecar, care au instruit/iniţiat persoanele internate la Tichileşti în Quilling Paper Art – Arta rulării hârtiei.