Mergi la conţinutul principal

Datoriile la Apă, subiect de dispută în CLM

Consilierul municipal PDL Simona Drăghincescu a ridicat ieri, în cadrul şedinţei ordinare a CLM Brăila subiectul rezolvării problemei datornicilor la Apă. Aceasta a dorit să tragă un semnal de alarmă subliniind că oprirea furnizării acestui serviciu nu reprezintă o soluţie şi în niciun caz o variantă corectă pentru brăilenii care se află cu datoriile la zi. Din punctul său de vedere, o reeşalonare a datoriilor pe mai mulţi ani, astfel încât cei vizaţi să le poată achita în rate, reprezintă singura soluţie a problemei. "Foarte multe asociaţii de proprietari au rămas din nou fără apă. Din nou le-am dat drumul după două - trei zile. După ce au plătit 5 milioane, 10 milioane cât or fi putut fiecare să mai adune aşa pe ultima sută de metri nişte bani, plătind şi rebranşarea, pentru că acum se iau bani şi la rebranşare. Vreau să vă solicit, domnule Primar, să găsim totuşi o soluţie, pentru că asta nu este o soluţie. Astăzi oprim apa pentru că au datorii, mâine le dăm drumul că plătesc foarte puţin din datoria pe care o au. (...) Trebuie găsită o modalitate corectă şi firească de reeşalonare pe un termen normal, ca aceştia să îşi facă o rată normală să îşi poată plăti debitele. Cei care sunt rău platnici să fie obligaţi să îşi facă contorizare individuală şi dacă nu plătesc să nu mai primească", a afirmat Drăghincescu, la rubrica diverse a şedinţei CLM. Totodată aceasta a subliniat că deşi CUP "Dunărea" a informat-o că reeşalonarea nu se poate face pe mai mult de un an de zile, nu poate accepta o asemenea variantă. "Mi-a răspuns CUP «Dunărea» că nu se poate reeşalona pe un temen mai mare de un an de zile, ceea ce este o aberaţie, deoarece CLM care este acţionar majoritar al acestei companii poate hotărî ca aceste sume să fie reeşalonate. Dacă ei n-au plătit două miliarde timp de doi - trei ani, nu or să poată plăti în 12 luni", a conchis consilierul.
La rândul său, primarul Simionescu a subliniat că există 11 solicitări din partea asociaţiilor de proprietari în privinţa contorizării individuale care şi-au pierdut între timp interesul. "Vizavi de datoriile la apă am discutat şi azi cu Chiriţă, de data aceasta în ANL pe blocuri, şi nu aşa, en gros, şi cel puţin anumite asociaţii care au peste 10.000 lei să aibă o discuţie cu toţi, cel puţin cu eşalonarea. Dar să fie şi oameni care respectă ceea ce zic. În al doilea rând, am cerut domnului Chiriţă să ne prezinte un proiect tip, mai ales pentru ANL şi să încep contorizare pe orizontală cel puţin în blocurile care sunt în proprietatea noastră şi în administrarea Direcţiei Serviciilor Publice. Dar avem şi 11 asociaţii de proprietari care au solicitat, li s-au făcut oferte pentru contorizarea individuală cu sume pe apartament pornind de la 3 - 6 milioane lei, ajungând la 7 şi care nu au mai venit după aceea", a declarat Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro