Datoriile brăilenilor către CET: 3 milioane de euro | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Datoriile brăilenilor către CET: 3 milioane de euro

Aurel Simionescu a ţinut să facă un nou apel către cetăţeni, în privinţa achitării datoriilor acumulate la CET. Mai exact, în cadrul unei conferinţe de presă, acesta a prezentat o listă cu suma exactă a restanţelor, ce aparţin atât celor racordaţi la reţeaua de termoficare, cât şi persoanelor care au renunţat ulterior la serviciile CET-ului. "Fac încă un apel la cei care sunt racordaţi la CET. Ieri am văzut pe fluxul de informaţii că la Târgu-Mureş - unde s-a discutat foarte frumos despre o firmă maghiară care a luat CET-ul şi l-a modernizat - că acum aceasta pleacă pentru că oamenii nu şi-au plătit datoriile", şi-a început primarul discursul. Pornind de la ideea că un scenariu asemănător s-ar putea derula şi la Brăila, Simionescu a prezentat o situaţie exactă a datoriilor: "În momentul de faţă avem două tipuri de datornici. Cei care sunt în continuare racordaţi la CET - suma totală a datoriilor lor este de 67 miliarde de lei vechi, şi cei care nu mai sunt racordaţi, dar au datorii care datează din 2009, 2010 sau 2011, şi care în total înregistrează 65 de miliarde de lei. Una peste alta, o adunare scurtă, ne arată că sunt 133 miliarde de lei vechi datorii (aproape 3 milioane euro - n.r.)". Mergând pe aceeaşi linie, Simionescu a dat câteva exemple de asociaţii de proprietari care au datorii foarte mari. "Dacă vorbesc despre cei care primesc energie: Asociaţia de proprietari nr. 258 are datorii de 299.000 lei noi, Asociaţia nr. 129 are 277.000 lei, Asociaţia nr. 600 - 180.000 lei, asociaţia nr. 152 - 149.000 şi aşa mai departe. La toate sumele sunt incluse şi penalităţile", a mai adăugat sursa citată. În ceea ce priveşte persoanele care nu mai sunt racordate, primarul a subliniat că există deja procese cu asociaţiile de proprietari, care la rândul lor se "războiesc" cu rău-platnicii, dar că întregul procedeu este unul destul de lent.

Ori plata datoriilor, ori executare silită!

Ca soluţie pentru rezolvarea problemei persoanelor care mai au datorii, dar care s-au debranşat, primarul spune că se poate pune oricând în practică executarea silită. "Şansele sunt ca într-una din zile cineva să îi bată la uşă personajului respectiv şi să îl execute silit. Asociaţiile sunt deja din 2010, 2011 cu oameni daţi în judecată. Şi controalele care le-au venit de la nivelul Curţii de Conturi i-au obligat să facă aceste demersuri. Sunt asociaţii care plătesc câte 2, 3, 5 milioane, au venit la eşalonări, reeşalonări, etc., dar sunt alţii care nu mai vin. În total, avem 270 de asociaţii de proprietari care într-un fel sau altul, au o serie de datorii", a spus acesta. Simionescu a amintit şi că până în prezent au fost câteva cazuri în care s-a ajuns la executare silită şi la "scoaterea bunurilor din casă la vânzare". În aceeaşi ordine de idei, edilul-şef a precizat că a fost eliberat un document către asociaţiile de proprietari prin care li se cere acestora un raport privitor la numărul exact de persoane care mai sunt racordate la sistemul de termoficare în Brăila. "Poate fi o asociaţie care mai are 5 oameni racordaţi şi poate fi una care are 30 - 50 de apartamente racordate. Trebuie să vedem câte apartamente avem, probabil că o să aflăm rezultatul cam într-o săptămână. Astfel o să putem lua şi măsurile de care am vorbit şi care sunt cuprinse în proiectul de hotărâre al CLM - legat de zonarea oraşului. Acolo unde mai sunt 1 - 2 apartamente într-un bloc de 200 de apartamente va trebui să luăm un anumit tip de măsură. Estimarea CET-ului este că în jur de 8.000 de apartamente sunt încă racordate", a încheiat acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro