Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Dati nume, sau cereti scuze public consilierilor opozitiei!"

Consilierii municipali ai PSD se declara indignati de recentele declaratii ale viceprimarului PD Daniela Vasioiu, privind faptul ca unii dintre consilierii opozitiei se lasa cumparati, si voteaza in baza unor interese personale, si nu in baza interesului general.
Consilierii social-democrati ii solicita public viceprimarului sa dea nume de asemenea consilieri, si sa nu lase sa planeze suspiciunea asupra tuturor, la modul general. In cazul in care Daniela Vasioiu nu va da publicitatii aceste nume, consilierii PSD au de gind sa solicite organizarea unei sedinte extraordinare a CLM, in care sa se discute despre acuzatiile aduse consilierilor opozitiei, si sa fie somata sa dea explicatii pentru acestea, cu nume si date concrete.
"Eu am avut o mare consideratie pentru doamna Vasioiu, am admirat la dinsa spiritul acesta combativ, dorinta de a scoate in evidenta adevarul, insa mi se pare ca dinsa este intrata acum in panica, si datorita acestui lucru incearca ca subiectul asta legat de stuatia delicata in care se afla sa-l transfere in alte parti, si respectiv in ce priveste activitatea consilierilor din opozitie, respectiv PSD si PRM. De data asta, spre deosebire de perioada anterioara, CLM are o configuratie cu totul aparte, nu se pot adopta hotariri in cadrul CLM daca nu exista o conlucrare intre toate grupurile de consilieri. Noi, PSD-ul, avem 8 consilieri, PRM are 4, deci in total 13, cealalta parte, deci cei ce se afla la putere, PNL, PD si PUR nu pot lua hotariri cu doua treimi din voturi, daca nu este si acordul nostru. Si atunci, intre noi trebuie sa existe o colaborare, si ea nu se poate realiza prin asa-zise avantaje sau cumparari ale unor consilieri din opozitie. Face o mare greseala, si lucrul asta cred ca o sa o coste, sub aspecul autoritatii sale morale. Mai mult decit atit, in situatia in care dumneaei nu o sa clarifice problemele pe care noi le-am ridicat si in aceasta conferinta de presa, noi vom solicita convocarea unei sedinte extraordinare a CLM, in care vom cere doamnei Vasioiu, care a fost aleasa de catre CLM, sa raspunda la toate intrebarile noastre", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, consilierul Alexandru Coada.

"Vad ca doamna Vasioiu traieste in continuare din amintiri, din acele timpuri in care dinsa era consilier municipal, cind era in stare de atac la rege, la domnul primar Lungu"

Unii dintre acesti consilieri sint de parere ca, prin declaratiile respective, Vasioiu incearca sa distraga atentia opiniei publice de la faptul ca ea insasi are de dat raspunsuri la o serie de acuzatii grave ce i-au fost aduse, fiind la ora actuala sub o ancheta administrativa dupa cum a declarat primarul Constantin Cibu. "Imi exprim surprinderea pentru faptul ca doamna viceprimar Vasioiu arunca cu noroi in grupul consilierilor PSD, si o invit, daca are argumente, sa vina sa le prezinte, iar daca nu are, sa-si ceara public scuze. Cred ca un om asupra caruia planeaza in acest moment un mare semn de intrebare privind corectitudinea nu poate sa aiba dreptul si nici curajul sa acuze consilierii, oameni integri atit din punct de vedere moral, cit si profesional. Vad ca doamna Vasioiu traieste in continuare din amintiri, din acele timpuri in care dinsa era consilier municipal, cind era in stare de atac la rege, la domnul primar Lungu, si a uitat ca acum face parte din coalitia aflata la putere, si exista foarte multe probleme ale orasului, pe care trebuie sa le rezolve", a declarat consilierul Florin Mija.
In ceea ce-l priveste, consilierul Sorin Bosneag crede ca viceprimarul nu poate lasa lucrurile asa, nici in privinta acuzatiilor pe care le aduce altora, nici in ceea ce priveste acuzatiile care planeaza asupra sa: "Se fac niste afirmatii foarte grave si solicit ca doamna viceprimar, daca cumva n-a facut-o inca, sa nominalizeze cazurile pe care dumneaei le stie de consilieri municipali care au fost favorizati, avantajati, cumparati de catre domnul primar. Noi consideram aceasta o jignire si o incercare de a arunca cu noroi in niste oameni care atit in viata profesionala, cit si in cea privata, au dovedit ca sint oameni de caracter, ca sint oameni seriosi si care nu pot fi banuiti de nimic nelalocul lui. Ea trebuie sa-si lamureasca situatia in care este, ca urmare a dezvaluirilor din presa".
Doinita Ciocan cere si ea ca Vasioiu sa dea numele consilierilor "cumparati": "Aceste afirmatii le consider deosebit de grave, vizavi de cumpararea unor consilieri locali ai opozitiei. Eu o rog tare mult pe doamna viceprimar sa detalieze afirmatiile sale. Nu poti sa arunci cu noroi, la modul general, in niste oameni. Sa dea nume. E o problema de moralitate".
Consilierul Doru Damian are dubii cu privire la autoritatea morala pe care o are Daniela Vasioiu, in a-i acuza pe altii ca au fost cumparati: "Voi incepe punind o intrebare retorica: este doamna viceprimar Vasioiu cea mai in masura sa arunce piatra? Si am s-o las pe domnia sa sa raspunda, avind in vedere ca la momentul acesta are o mare problema de imagine. Cind va reusi sa dea un raspuns coerent privind aceasta problema - pe care si dvs, mass-media i-ati pus-o, si nu a reusit sa raspunda -, si cind va reusi sa ne faca pe toti sa intelegem care este adevarul, atunci cred ca isi va putea permite sa faca afirmatii care, pina la urma, sint de-a dreptul calomnioase".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii