Mergi la conţinutul principal

A dat norocul peste stațiile ”Braicar” de pe Șos. Râmnicu Sărat

* pentru că strada este în reabilitare, cu schimbarea covorului asfaltic de pe carosabil și trotuare, ”Braicar” a luat decizia să schimbe aspectul stațiilor de autobuz existente din zona fostului Praktiker până la Liceul Agricol * din păcate, pe străzile unde nu sunt programate lucrări de asfaltare nu se reabilitează nici stațiile * un exemplu ar fi stația de pe strada Gării, vizavi de liceul Anghel Saligny, care rămâne nevopsită și anul acesta * panoul de informare din stația de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” s-a stricat și se așteaptă o piesă din China pentru a putea fi reparat

 

 

 

De ceva vreme, atrage atenţia aspectul plăcut al staţiei de autobuz  situată vizavi de fostul Praktiker,  în locul căruia funcţionează în prezent Brico Depot de pe Șoseaua Râmnicul Sărat: cochetă, dotată acum cu câteva bănci, coş de gunoi, vopsită în alb –albastru şi cu automat de bilete. A dispărut din zonă un chioşc abandonat de ani de zile, iar după cum ne-a declarat Sorin Domniţeanu, directorul societății locale de transport ”Braicar” SA, a fost demarat un program de reabilitare a staţiilor, în zonele din municipiu unde se intervine cu turnarea asfaltului pe carosabil şi trotuar. Astfel, îmbunătăţiri ca cele de mai sus se vor executa în  perioada  următoare la cele patru staţii de pe Șos. Râmnicu Sărat, de la fostul Praktiker până la Liceul Agricol, inclusiv. Rugăm publicul să păstreze și să utilizeze civilizat aceste dotări utile tuturor”. Rugămintea șefului ”Braicar” vine în contextul în care multe dintre stațiile de autobuz sunt vandalizate la foarte scurt timp după reabilitare.

L-am întrebat cu această ocazie pe directorul Domnițeanu dacă există în plan și reabilitarea vechii stații de pe strada Gral. Eremia Grigorescu (fosta Gării), situată vizavi de liceul “Anghel Saligny”. Aceasta se numără printre ultimele stații de autobuz din municipiu care își păstrează aspectul specific anilor '90 și, după cum arată în prezent, are nevoie urgentă măcar de un strat nou de vopsea. Ni s-a răspuns că deocamdată nu se află pe lista stațiilor care vor fi reabilitate, deoarece nici strada în cauză nu este programată pentru refacerea covorului asfaltic (!).

Un al treilea  aspect de lămurit a fost cu afişajul electronic din staţia de lângă Spitalul Municipal ”Sf. Pantelimon”, de pe Calea Călăraşilor. Staţia în cauză are cele mai multe trasee din oraş, iar de circa trei săptămâni panoul electronic de informare nu mai este funcţional. “Cunoaştem situaţia, dar firma care asigură service-ul este din Oradea, cu punct de lucru în Bucureşti. Vor veni săptămâna viitoare la Brăila, deoarece o piesă componentă  trebuie să sosească tocmai din China. Oricum, ne cerem scuze călătorilor, pentru acest incident nedorit”, ne-a declarat directorul ”Braicar”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro