Mergi la conţinutul principal

A dat cu cuțitul de 17 ori. Cuțitarul Cot, trimis în judecată

cunoscut ca spaima comunei Movila Miresii, inculpatul Georgel Săndel Cot, recidivist cu multe acte de violență la activ, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila • după cum se arată pe site-ul Tribunalului Brăila, unde apare numele inculpatului, cauza a fost înregistrată pe 6 noiembrie, dar judecata nu a început încă • la jumătatea lunii iulie, bărbatul din Movila Miresii a fost arestat preventiv, după ce a înjunghiat un localnic de 17 ori cu un briceag, victima ajungând în stare gravă la spital

 

Judecata atacatorului din Movila Miresii, care a înjunghiat fără milă un consătean cu care se afla în conflict. I-a pus bărbatului viața în pericol, după ce l-a lovit de 17 ori cu un briceag, iar victima a ajuns în stare gravă la spital.

Inculpatul Georgel Săndel Cot, în vârstă de 32 de ani, recidivist cu multe acte de violență la activ, cunoscut ca spaima comunei, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Dosarul în care apare numele inculpatului a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila în data de 6 noiembrie, dar încă nu a început procesul.

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, la data de 15 iulie, ora 13.20, lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Brăila au fost sesizați prin apel112 de către un bărbat din comuna Movila Miresii, județul Brăila, cu privire la faptul că a avut loc o altercație între mai multe persoane, una fiind înțepată cu un cuțit.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului unde au fost identificați apelantul și persoana vătămată V. I. La fața locului au ajuns și două echipaje din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila – Unitatea Primiri Urgențe care au acordat îngrijiri medicale persoanei vătămate, transportând-o la unitatea medicală.

Autorul faptei, Cot Georgel Săndel, nu se mai afla la fața locului, după cum au arătat anchetatorii. Urmare acestei constatări au fost luate măsuri de depistare a acestuia, fiind identificat în fața curții locuinței sale și imobilizat.

 

Inculpatul Cot este o persoană cu un bogat trecut infracțional

Din analiza mijloacelor de probă administrate în cauză, s-a stabilit că inculpatul Cot Georgel Săndel este o persoană cu un bogat trecut infracțional, cunoscut în comuna Movila Miresii cu un comportament violent pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Totodată, au mai stabilit anchetatorii, inculpatul este cunoscut întrucât a provocat numeroase scandaluri pe raza comunei, iar localnicii știu că acesta poartă asupra sa un cuțit, în mod permanent, iar oamenii se tem de el. 

Inculpatul Cot Georgel Săndel, persoana vătămată V. I. și frații acesteia sunt consăteni, însă relația dintre aceștia a fost de-a lungul timpului una conflictuală, pe acest fond având loc și incidentul din data de 15 iulie 2023.

În ziua respectivă, în jurul orei 13:30, persoana vătămată și fratele său, venind de la stâna unde desfășurau activități cu caracter lucrativ, s-au oprit la cafe-bar pentru a consuma cafea și câte un pahar de coniac. La acel moment, persoana vătămată se afla deja sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât proprietarul cafe-barului dorea să închidă și să plece acasă, aceștia au consumat rapid cafeaua și coniacul, ieșind apoi în exteriorul cafe-barului cu scopul de a se deplasa către domiciliu. În zonă nu se mai aflau alte persoane”, ai stabilit procurorii.

 

Întâlnire cu atacatorul Cot. Victima a fost lovită cu ranga și cuțitul

După plecarea de la bar, cei doi localnici au avut parte de întâlnirea neplăcută cu inculpatul Cot Georgel Săndel. Anchetatorii au stabilit că în momentul în care au ajuns în fața cafe-barului, V. M. l-a văzut pe inculpat venind în fugă de peste drum către ei, lovindu-l pe fratele său. Apoi, inculpatul a fugit către șoseaua principală. Persoana vătămată V. I., deși se afla într-o stare avansată de ebrietate, a fugit după inculpat. “Inculpatul era însoțit de un prieten, care însă nu a avut nicio implicare în incident. Martorul V. M. a fugit și el după persoanele menționate, oprindu-se însă la intersecția unor străzi, de unde a observat cum inculpatul îl lovea pe fratele său cu o rangă metalică în zona corpului și a capului, acesta din urmă căzând pe sol, lângă intrarea într-o vulcanizare. În continuare, inculpatul a scos din buzunarul drept al pantalonilor un cuțit pe care îl ținea în mâna dreaptă cu care a început să-l lovească în mod repetat pe V. I.”, arată organele de anchetă.

Între cei doi a intervenit un localnic aflat în zonă, pentru a aplana conflictul, i-a deposedat pe inculpat și persoana vătămată de ranga metalică, de care țineau amândoi cu câte o mână. “După acest moment, inculpatul a început să lovească persoana vătămată cu picioarele și apoi cu pumnii în zona corpului și a capului iar, la final, i-a mai aplicat cu piciorul o lovitură în zona capului”, au stabilit procurorii.

Anchetatorii mai spun că modalitatea violentă în care inculpatul Cot Georgel Săndel a acționat asupra persoanei vătămate este confirmată și de martorii care au fost prezenți la momentul producerii incidentului.

Un bărbat a spus că, în data de 15.07.2023, în jurul orelor 13:15, se afla la vulcanizarea din comună cu un client, dar a auzit afară țipete, gălăgie și a ieșit să vadă ce se întâmplă. Acesta a spus că l-a văzut pe Cot Georgel Săndel cum îl lovea cu o rangă metalică pe V. I,, acesta căzând la pământ în urma loviturilor primite. Potrivit martorilor, deși V. I. era căzut la pământ, Cot încerca să-l lovească în continuare, însă persoana vătămată a prins ranga cu scopul de a se apăra. “Am încercat să îi iau ranga din mână dar parcă avea mâna lipită de aceasta, atât de strâns o ținea, cu siguranță pentru ca Georgel să nu reușească să i-o ia. Văzând că nu a reușit să îi ia ranga, acesta a continuat să îl lovească pe I. cu picioarele și pumnii în cap în mod repetat, cu putere și violent. În acest timp, deși sincer intrasem și eu într-o stare de agitație și frică, am reușit să iau ranga și am băgat-o în vulcanizare”, a spus un martor. 

 

Inculpatul a rămas fără rangă, dar a scos cuțitul

Potrivit anchetatorilor, martorii au spus că, în momentul în care Cot Georgel Săndel a văzut că i-a fost fost luată ranga, a scos din buzunarul pantalonului un cuțit tip briceag, s-a aplecat asupra lui V. I., aplicându-i multiple lovituri în zona superioară a corpului deși acesta era aproape inconștient și nu mai reacționa.

Localnicii au spus că V. I. sângera abundent, atât urmare loviturilor primite cu ranga, picioarele, pumnii dar și cu acel corp tăietor înțepător.

După ce Cot Georgel Săndel a finalizat acțiunea de lovire cu briceagul, s-a îndepărtat câțiva pași, însă s-a întors imediat și a început să-l lovească cu putere în zona capului cu pumnii iar la final cu piciorul. Martorii au spus că după aceste ultime lovituri, agresorul Cot a plecat, iar un localnic a apelat numărul de urgență 112. “Până au sosit organele de poliție și ambulanța am înțeles de la alte persoane din comună că anterior acestui moment violent, respectiv în aceeași zi, între cei doi mai avusese loc un incident. Astfel, la un cafe-bar situat în imediata apropiere a vulcanizării, Georgel încercase să-l agresioneze pe V. I., motiv pentru care acesta a fugit către vulcanizare, fiind urmărit. Din câte am auzit prin comună, la acel bar, Cot Georgel l-ar fi lovit și cu o sticlă în zona capului. Menționez faptul că Georgel este extrem de violent și este cunoscut în comună ca fiind un om rău, mai precis spaima comunei”, a mai spus un localnic. 

Un alt martor a mai spus că, în urmă cu patru ani, Cot Georgel Săndel a intrat într-un bar înarmat cu o sabie și se plimba printre clienți. Localnicul a spus că a încercat atunci să-l liniștească, iar el a plecat, dar a venit apoi la domiciliul său și a încercat să îl lovească cu un topor în zona capului. Omul a reușit să se apere, dar a fost tăiat la antebrațul mâinii stângi.

Inculpatul Cot a fost condamnat pentru această faptă, dar a scăpat și a anceput iar cu faptele violente.

Localnicii din Movila Miresii cunosc faptul că Cot Georgel Săndel umblă în mod constant cu un cuțit asupra lui în comună, iar cu frații V. are o stare conflictuală de mult timp. Totuși, de-a lungul timpului, inculpatul Cot a avut conflicte și cu alte persoane din sat, după cum spun localnicii.

 

Imagini video: Cot a luat ranga și a mers spre victimă

Potrivit anchetatorilor, urmare vizionării imaginilor puse la dispoziție organelor de poliție de către administratorul societății din zona unde s-a produs incidentul, s-au conturat indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor de către Cot Georgel Săndel, pe camera menționată fiind surprins momentul când  persoana vătămată V. I. se afla în terasa magazinului situat în imediata vecinătate a vulcanizării, în dreptul căreia a avut loc conflictul.

La un moment dat, arată anchetatorii, a apărut venind în fugă din direcția unui cafe-bar inculpatul Cot Georgel Săndel care s-a îndreptat direct către peretele vulcanizării, luând o rangă sprijinită de acesta și apoi s-a îndreptat către terasa magazinului unde se afla persoana vătămată. “Inculpatul a început să lovească persoana vătămată cu ranga metalică în zona corpului, aceasta încercând să se deplaseze către intrarea în vulcanizare unde, urmare loviturilor primite, a căzut cu fața în sus”, au mai stabilit anchetatorii. 

Inculpatul Cot a ajuns la arest, după comiterea faptei violente din iulie, iar măsura a fost apoi prelungită. Mai departe, judecătorii vor stabili pedeapsa pe care o merită inculpatul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro