Mergi la conţinutul principal
Deşi ar fi vrut să se mute în arest la domiciliu,

Dasaev mai stă o lună după gratii

judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv, cu încă 30 de zile, faţă de inculpatul  Husein Daniel Gabriel • instanţa a respins ca nefondată cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu • atacatorul din Music Pub a contestat decizia primei instanţe

 

Inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, acuzat că i-a atacat cu un cuţit pe cei doi baschetbalişti americani la terasa “The Music Pub”, nu scapă de arestul preventiv, deşi a încercat să îi convingă pe judecătorii Tribunalului Brăila să îl lase să plece acasă. “Prelungeşte măsura arestării preventive, luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 17 noiembrie 2018 şi până la data de 16 decembrie 2018 inclusiv. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, este soluţia dată în şedinţa din 12 noiembrie. Inculpatul a formulat deja contestaţie împotriva soluţiei primei instanţe.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan, din motive care nu sunt încă foarte clare. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev s-a prezentat singur la instanţă, pe 17 septembrie, deoarece, susţinea el, a aflat din presă de acuzaţiile care i se aduceau şi a venit să afle mai multe detalii despre acest lucru. La intrarea în instanţă, a pledat nevinovat în faţa jurnaliştilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care au efectuat ancheta în acest caz, au stabilit totuşi că Dasaev ar fi vinovat.

La două săptămâni de la atacul sângeros din Music Pub asupra celor doi baschetbalişti americani, o a doua persoană a fost reţinută în dosar, fiind vorba despre agentul firmei de pază cu care localul avea contract, acuzat de mărturie mincinoasă. Nicuşor F., în vârstă de 44 ani, angajat al firmei “Şorecar” a fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, însă procurorul nu a cerut arestarea preventivă a acestuia, el fiind pus sub control judiciar. Procurorii au stabilit că angajatul ar fi ascuns anumite informaţii esenţiale, cu privire la atacul din club, ceea ce a dus la îngreunarea anchetei, fapt pentru care a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

Altercaţia sângeroasă de la Terasa Music Pub, în urma căreia baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de 24, respectiv 25 de ani, legitimaţi ai CS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi s-a produs în noaptea de 15/16 septembrie. În urma anchetei, a rezultat faptul că o singură persoană i-a înjunghiat pe sportivi. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ciutac, în noaptea respectivă, un bărbat aflat în clubul Music Pub din Brăila a purtat asupra sa un cuţit cu care a şi lovit 2 victime. Încă de la început Dasaev a fost principalul suspect, faţă de acesta fiind emis şi un mandat de aducere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro