Mergi la conţinutul principal
Cu sprijinul Mănăstirii Măxineni

Daruri pentru micuții de la singura grădiniță parohială din Brăila

* proveniți din familii nevoiașe, cei 38 de copii au vârste între 3 și 6 ani * darurile lui Moș Crăciun au fost pregătite cu sprijinul Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" și al Mănăstirii Măxineni

 

Daruri pentru copiii de la Grădinița "Familia", din Brăila, cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului. La rândul lor, micuții i-au întâmpinat așa cum se cuvine pe Moș Crăciun și pe oaspeții care-l însoțeau. 

"Pentru a-i primi așa cum se cuvine pe oaspeții veniți cu daruri, cei 38 de copii, cu vârste între 3 și 6 ani, au interpretat cu multă bucurie și gingășie colinde tradiționale și cântece de stea. După vestirea Nașterii Domnului prin glasurile cristaline ale copiilor, Moș Crăciun i-a felicitat pentru frumoasele colinde și le-a oferit darurile pregătite special pentru ei, cu sprijinul Mănăstirii Măxineni și al Parohiei «Adormirea Maicii Domnului»”, a precizat pr. Rareș Bucur, consilier eparhial.

După cum precizam în numerele trecute ale ziarului nostru, Grădinița "Familia" - singura de acest fel din Brăila - a fost înființată la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian. Este singura care acceptă și copii cu probleme speciale. La ora actuală, aici sunt hrăniți și educați 38 de copilași, majoritatea din familii nevoiașe sau ai căror părinți sunt plecați în străinătate, iar cheltuielile sunt suportate de Parohia "Adormirea Maicii Domnului" cu sprijinul unor sponsori, donatori și oameni de bine din Brăila.

Potrivit pr. Rareș Bucur, în cadrul activităților zilnice, copiii de la Grădinița "Familia" primesc educație creștin-ortodoxă atât prin grija părintelui paroh, cât și a educatoarelor. Copiii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtășesc, spun rugăciuni la începutul activităților, înainte și după masă și învață să se comporte în societate.

Grădinița "Familia" are program prelungit și cantină proprie, iar copiii, împărțiți pe două grupe, sunt îndrumați de trei educatoare și un asistent social.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro