Mergi la conţinutul principal
Moș Nicolae a venit și la copiii nevoiași

Daruri pentru micuții de la Grădinița parohială "Familia"

* darurile au fost pregătite de Parohia "Adormirea Maicii Domnului" și de Capela Militară "Sf. Martiri Brâncoveni" * Copiii de la Grădinița "Familia" provin din familii cu posibilități materiale reduse, inclusiv familii de romi și familii monoparentale * unii dintre micuți sunt rămași în grija rudelor, întrucât părinții lor sunt plecați în străinătate

 

Daruri pentru micuții de la Grădinița parohială "Familia" din Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian. Acțiunea a fost prilejuită de pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Municipiului Brăila.

"Astăzi, 3 decembrie, s-a desfășurat o acțiune filantropică pentru copiii de la Grădinița "Familia", din cadrul parohiei "Adormirea Maicii Domnului", din Brăila. Emoționați și plini de gingășie, cei 38 de copii de la grupa mijlocie și grupa mare, cu vârste între 3 și 6 ani, au recitat poezii, au cântat și s-au jucat alături de cadrele didactice și oaspeții veniți la acest eveniment", ne-a  precizat pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După programul special pe care l-au prezentat oaspeților, micuții de la Grădinița "Familia" au primit mult așteptatele daruri de la Moș Nicolae, bunul ierarh sosit din Mira Lichiei: îmbrăcăminte groasă pentru anotimpul rece, dulciuri și fructe. Darurile au fost pregătite de Parohia "Adormirea Maicii Domnului" și de Capela Militară "Sfinții Martiri Brâncoveni".

La final, precizează sursa citată, educatoarele și micuții le-au mulțumit binefăcătorilor "pentru că sunt mereu alături de ei și pentru că au reușit să le aducă bucurie și speranță în inimi și în suflete, în această perioadă dificilă pe care o traversăm".

Copiii de la Grădinița "Familia" provin din toate mediile sociale - din familii cu posibilități materiale reduse, inclusiv familii de romi și familii monoparentale. Unii dintre micuți sunt rămași în grija rudelor, întrucât părinții lor sunt plecați la muncă, în străinătate.

Potrivit sursei citate, Grădinița "Familia" a luat ființă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian. Este singura instituție de acest fel din zonă, care acceptă și copii cu probleme speciale. Aici sunt hrăniți și educați în jur de 40 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de Parohia "Adormirea Maicii Domnului", cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori și oameni de bine.

În cadrul activităților zilnice, copiii primesc educație creștin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât și a educatoarelor. De asemenea, copiii participă la slujbele oficiate la biserica parohială, se împărtășesc, fac rugăciuni la începutul activităților, înainte și după servirea mesei și învață să se comporte exemplar în societate.

Grădinița "Familia" are program prelungit. Dispune de cantină proprie, iar copiii, împărțiți în două grupe, sunt îndrumați de trei educatoare și un asistent social care-i învață și limba engleză.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro